Fejlesztés

2022.08.12. 17:00

Parkolóhelyeket alakítanak ki a munkába járóknak Bakonyszentkirályon

A polgármesteri hivatal hátsó részének felújítása befejeződött Bakonyszentkirályon, és hamarosan elkészül a parkoló a posta melletti területen.

Rimányi Zita

Februárban fejezték be a polgármesteri hivatal hátsó részének felújítását Bakonyszentkirályon. Minisztériumi pályázati támogatás révén kicserélték a tető héjazatát, kialakították a külső szigetelést, a garázst és a raktárat, ami a műhelynek, az irattárnak is helyet ad. A posta melletti területen még folynak a munkálatok. Szép, rendezett rész lesz itt hamarosan. Az önkormányzat vette meg a korábban itt állt romos épületet és helyének új szerepet talált.

Parkolót alakítanak ki, amire azért van szükség, mert a faluból többen busszal járnak dolgozni Győrbe és a megálló közelébe, ahol felszállnak a járatokra, le kell állítaniuk autóikat, amikkel a község távolabbi részeiből jönnek. Így praktikusan hasznosul a sokáig elhagyatott rész és egyben megszűnik a korábbi rendezetlen kinézete miatti áldatlan állapot. Minderről Csillag Zoltán polgármester beszélt lapunknak.

Örülnek annak is a helybeliek, hogy a koronavírusjárvány miatti korlátozások után idén már több közösségi rendezvényt tarthattak meg. Például májusban a gyereknapi programokat, most pedig a szeptember eleji falunapra készülnek. A kulturális lehetőségek kapcsán megemlíthetjük, hogy megújult a könyvtár, belső polcrendszere, új berendezési tárgyak kerültek bele. A kikapcsolódásra alkalmat adó park szintén megszépült. Öreg nyárfákat kellett kivágni, mert veszélyessé váltak, azonban újabbakat ültettek helyettük. Az itt lévő játszóteret tavaly felújították, az ide telepített négy, felnőttek szabadtéri mozgását segítő fittneszeszközt évente kettővel szeretnék gyarapítani. Nemrégiben az újabbakat még becsomagolva láthattuk a polgármesteri hivatal udvarán. S a faluvezetőtől tudjuk, hogy készek a tervek az Ady utca útjának aszfaltozásához, a pályázati támogatást elnyerték a kivitelezéshez. Ez a közlekedésbiztonságot, a helyiek kényelmét szolgálja.

Csillag Zoltán azt is megjegyezte, hogy a három szomszédos bakonyi falu, Csesznek, Bakonyoszlop és Bakonyszentkirály sorsa összeforrt, jó az együttműködés önkormányzataik között, közös fenntartásban, tulajdonban működtetik több intézményüket, épületüket, iskolájukat, óvodájukat és orvosi rendelésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában