Boldogság és bőség

2022.09.25. 09:00

Vidám szüreti felvonulásra várták az érdeklődőket a Szent György-hegy lábánál

Szüreti felvonulásra, majd az azt követő mulatságra várták az érdeklődőket szombaton délután Nemesgulácson a Csapás és a Hegyalja utcák kereszteződésénél.

Szijártó János

Komoly érdeklődés kísérte az idei, Nemesgulács és Kisapáti által szervezett közös szüreti felvonulást és mulatságot

Fotó: Szijártó János/Napló

Érkeztek is szép számmal a helybeliek, sőt még a környékről többen átruccantak a szép őszi időt kihasználva. A felvonulás a közelmúltban megújított utca ünnepélyes átadása után indult el a településen, majd a szomszédos Kisapátit is megcélozta a lovasokból, lovas kocsikból, traktorokból, egyéb járművekből és az elmaradhatatlan szőlőharangot vállukon cipelő ifjakból álló nagy szüreti menet. Szólt a zene, fogyott a bor, a hangulat már akkor a tetőfokára hágott, amikor a felvonulók visszaérkeztek  a nemesgulácsi sportpályára a Sárvár Városi Mazsorettcsoport felvezetésével. 
A szőlőharang miniszteri fogadásban részesült, ugyanis Navracsics Tibor településfejlesztési miniszter is részt vett a rendezvényen, aki a két szervező település, Nemesgulács és Kisapáti polgármestereivel, Tompos Lászlóval és Kiss Imrével együtt köszöntötte a felvonulókat, ünneplőket. Mint mondta, aratás és szüret, mindegyik olyan ünnep, amikor a munkák végeztével számba vehetjük, hogy mennyire vagyunk gazdagok. 

- Bár az idei év az időjárás szempontjából nem volt kedvező, a szüret az előrejelzések szerint mégis szép termést hoz, ami boldogságot és bőséget jelent az itteni közösségnek is. S most, ahogy készülünk a csendesebb téli hónapokra, elgondolkodhatunk azon, hogy valójában mi a fontos az életben - fogalmazott Navracsics Tibor, majd jó szórakozást, jó egészséget kívánt mindenkinek.
A program további részében kulturális műsorok szórakoztatták a jelentős számban megjelent résztvevőket. Színpadra lépett a Napsugár óvoda, a helyi Táncoló Talpak Tánccsoport, a Sárvári Mazsorett Együttes a Kanona Band közreműködésével, majd Dömötör Balázs és Vivien, este pedig megkezdődött a szüreti búfelejtő az Adrenalin zenekar muzsikájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában