Régóta vártak rá

2022.09.27. 17:30

Átadták a körforgalmat Balatonkenesén

Mintegy 600 millió forint kormányzati támogatásból körforgalmat építettek Balatonkenese belvárosában, ahol a biztonságosabb és dinamikusabb közlekedéssel régi vágyuk teljesült a helyieknek és az átutazóknak. Az új csomópontot ünnepélyes körülmények között szeptember 27-én, kedden adták át.

Kovács Erika

Jurcsó János polgármester, Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Fekete János, a Magyar Közút Veszprém megyei igazgatója az új körforgalom átadásán

Fotó: Nagy Lajos/Napló

– A körforgalom megépítését példaértékű együttműködés kísérte a kormány, a Magyar Közút, a balatonkenesei önkormányzat, a kivitelezők és az emberek részéről - fogalmazott Kontrát Károly országgyűlési képviselő az átadáson. Hangsúlyozta, a biztonság a legfontosabb közösségi érték, melynek nagyon fontos része a közúton közlekedőké. A körforgalommal biztonságosabb és dinamikusabb is lett a közlekedés Balatonkenesén. 
Jurcsó János polgármester köszönettel beszélt Kontrát Károly támogatásáról, mellyel elnyerték az állami támogatást a beruházáshoz. Elismeréssel szólt a Magyar Közút gyors és precíz munkájáról is, mert a jövőben, köszönhetően a körforgalomnak, biztonságos körülmények között jutnak el a gyerekek az iskolába, a felnőttek az üzletbe, az orvosi rendelőbe, a környékbeli vállalkozók pedig nekik megfelelő helyen tudnak parkolni. – Régóta várt erre Balatonkenese, mert a körforgalommal rendezetté vált a környezet, megtörtént a parkosítás is, az önkormányzat előtt parkoló és kerékpártároló épült, mindez korszerűvé, 21. századivá tette a város központját, fogalmazott a polgármester. 

Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója kiemelte, a biztonságot szolgálja az is, hogy a körforgalom mind a négy kihajtójánál gyalogátkelőhely van, melyeket úgy alakítottak ki, hogy azokon a gyengén látó emberek is tudnak közlekedni. Mindemellett megújult a közműrendszer, és korszerűsítették a közvilágítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában