Kézilabda Bajnokok Ligája

2022.09.28. 20:38

A harmadik csoportmeccset is behúzták a bakonyiak

Izgalmas küzdelemben fektette két vállra az első félidőt követően még előnyben lévő Dinamo Bucuresti csapatát a Telekom Veszprém szerdán a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Veszprém-Dinamo Bucuresti 33-30 (15-17)
Veszprém Aréna, 4100 néző. V.: Brunner, Salah (svájciak). Telekom Veszprém: Cupara – Gasper Marguc 2 (1), J. OMAR 5, Pesmalbek 1, Ligetvári, LAUGE 5, Strlek 2. Csere: CORRALES (kapus), MAHÉ 4, NENADICS 5, Ilic Z., Nilsson 2, ed-Dera, Sipos 1, ELÍSSON 4 (3), Vajlupau 2. Edző: Momir Ilics. Dinamo Bucuresti: Bucataru – AKIMENKO 7 (4), Gurbindo 1, Kukic 1, Bokhan 1, KUDUZ 6, Pascual Garcia 3. Csere: Ghedbane (kapus), Racotea, Sorhaindo, Ghionea, Mamdouh 2, Ali Zein 1, Negru 1 (1), Francisco da Silva, KASPAREK 7. Edző: Xavier Pascual.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 6/5.
A két forduló után hibátlan Veszprém az egy-egy döntetlennel és vereséggel rendelkező bukarestieket fogadta. A bakonyiak rendkívül lendületesen és eredményesen kezdték a szezont, a riválisok megszorítani sem nagyon tudták Momir Ilics együttesét, sem a hazai, sem a nemzetközi porondon.
A szerdai mérkőzésre ellátogatott Marian Cozma édesapja, Petre Cozma, akit különleges fogadtatásban részesített a hazai publikum. Már a meccs előtt vastaps és Marian nevének skandálása fogadta Petre Cozmát, a 8. percben pedig mindenki felállt a helyéről és egy perc néma csönddel emlékezett a tragikus sorsú beállósra, aki a Dinamót és a Veszprémet is erősítette.
Az első hét percet egyébként a románok nyerték, akik 3-0-ra elhúztak, a néma csöndben (ami egyszerre volt hihetetlenül fura, egyben felemelő a csaknem telt házas arénában) pedig 4-5-öt mutatott az eredményjelző.
Nem akart összejönni az egyenlítés, pedig felkeményedett a veszprémi védekezés és a támadások is hatékonyabbá váltak, a bukarestiek azonban őrizték minimális előnyüket, 15. perc: 7-8.
Egészen a 16. percig, amikor Nenadics egalizált, 8-8. Volt válasza a Dinamónak, amely ha kellett, gyorsította, ha arra volt szükség, lassította a játékot. Ilics mester 8-10-es állásnál időt kért, ami nem hozta meg a kívánt eredményt, sőt, négy gólra nőtt a hátrány, 10-14. Apró, de annál fájdalmasabb hibák tarkították a házigazda játékát, például két büntető is kimaradt, Bucataru Marguc és Nenadics lövését is hatástalanította.
A hajrában Corrales és Bucataru is védett egy-egy ziccert, a végén Lauge vezetésével tudta csökkenteni a különbséget a Telekom, 15-17.

A második játékrész Sorhaindo kétperces kiállításával kezdődött, a frissen becserélt Elísson büntetett szélről, majd az izlandi sikeres büntetője az egyenlítést is meghozta, 34. perc: 17-17. Corrales érzett rá a vendéglövésekre, a Bukarestnek egyébként is gondjai akadtak a hazaiak szigorú védekezésével.
Átvette az irányítást és a vezetést a Telekom, 18-17. Akimenko hetesét Corrales védte, képtelen volt a második félidőben a kapuba találni a Dinamo, Pascual 19-17-nél időt kért.
Negru értékesített büntetője törte meg a román gólcsendet, a szélső nem sokkal később kétperces büntetőt kapott, miután fejbe találta Corralest. Ez nem zavarta meg a hazaiakat, akik lendületben maradtak, 20-18.
Négyre nőtt a Telekom előnye, a 42. percben lőtte a szünet utáni első akciógólját a Dinamo, amely igyekezett lépést tartani ellenfelével. Ez megoldhatatlan feladatnak tűnt, mert a jó védekezés és kapusteljesítmény mellett elkezdett rendkívül hatékonyan támadni a Veszprém, 46. perc: 26-21.
Támadásban javítottak a románok, azonban a védekezésükben nem volt meg az a stabilitás, amely segített volna felzárkózni, 51. perc: 29-26.
Ghedbane védéseinek köszönhetően két találatra azért sikerült feljönnie a vendégcsapatnak (30-28), sőt Corralesnek ziccert kellett védenie, hogy ne legyen még szorosabb a meccs. Ezzel a védéssel el is dőlt a találkozó, a románoknak innen már nem volt visszaút, a bakonyiak taktikusan játszották le a végjátékot, és harmadik csoportmeccsükön is maximális pontot gyűjtöttek.
A találkozót követően a szurkolók megemlékezést tartottak a Veszprém Aréna előtt, Marian Cozma szobránál.
Momir Ilics: – Ahogy arra számítottunk, kemény meccset játszottunk egy jó csapat ellen. Az első félidőben nem voltam elégedett a védekezéssel, és lassúak voltunk támadásban is. A második játékrészben feljavultunk, sikerült fordítanunk. Örülünk a sikernek, de dolgoznunk kell tovább, készülnünk a folytatásra.
Xavier Pascual: – Nagyon kemény meccs volt. Az első félidőben rendkívül büszke voltam a csapatomra, amely remekül harcolt, jól teljesített. A második játékrészben a Veszprém kiválóan játszott, Corrales pedig nagyon sokat segített együttesének.
Rodrigo Corrales: - Erős riválisokkal kell felvennünk a harcot ebben a csoportban, ezt a Dinamo is bizonyította, a bukarestiek még jobbak, mint tavaly. Megyünk tovább.
Alexandru Bucataru: - Nehéz meccs volt. Az első félidőben jól teljesítettünk, a másodikban viszont nem tudtuk folytatni azt a játékot, amit szerettünk volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában