Micsoda est volt!

2022.10.01. 13:19

Dixieland fesztivált rendeztek Balatonfüreden

Amire régen a világ táncolt címmel jótékonysági dixieland fesztivált rendeztek pénteken este Dervalics Róbert és barátai a füredi Balaton Szabadidő és Konferencia Központban, melyen részt vettek a város vezetői és a képviselőtestület tagjai is.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos/Napló

- Kitűnő ötlet ősszel, borús időben ez a jó hangulatú fesztivál, mely kimozdítja az embereket otthonról, és egy csodás esten találkozhatnak, beszélgethetnek egymással. Nem beszélve a jó muzsikáról, a finom balatoni borokról és legfőképpen, az est nemes céljáról, a jótékonyságról, így vélekedett a rendezvényről Hári Lenke alpolgármester. Az első balatonfüredi Dixieland Fesztivál sztárvendége Dukai Laci hegedűművész volt, fellépett a Vintage Dolls Zenekar. Az estet az önkormányzat támogatta és ingyenesen lehetett megtekinteni, a koncert előtt és a szünetben a vendégek az Év Borásza címet elnyert Arias Borászat nedűit kóstolhatták meg, övéké 2022-ben a Város bora elismerés is. Az adományokat a nehéz helyzetű füredi idősekhez, és a városban élő, gyermeküket egyedül nevelő szülőkhöz juttatják el.

 

Mint ismert, Dervalics Róbert, a füredi zenekar vezetője elkötelezett a nehéz helyzetben élő felnőttek és gyermekek megsegítése mellett, fontosnak tartja, hogy a zenélés mellett segítsen rászoruló embertársain. Ezért minden évben jótékonysági koncerteket rendez, és felajánlja a bevételt hátrányos helyzetű embereknek. Támogatták már a Szent Márton koraszülött mentőket, a veszprémi kórház koraszülött osztályát, a balatonfüredi szívkórházat, a magyar és erdélyi árva gyerekeket, valamint a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyermekeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában