Nekimentek

2022.10.03. 17:38

Bebukta a büntetőfékezést a Zánka felé haladó sofőr

Közúti veszélyeztetés és rongálás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki szándékos fékezéssel veszélyeztette mások életét, testi épségét.

Veszprém Megyei Főügyészség

 A vádirat szerint a 39 éves férfi 2021. november 22-én kora reggel közlekedett személygépkocsival a 71-es főúton Révfülöp és Zánka között. A gépkocsijának tompított lámpája nem működött, ezért annak ellenére, hogy a látási viszonyok jók voltak, ködlámpát és távolsági fényszórót használt.
Az előtte haladó személygépkocsi sofőrje ekkor a saját hátsó ködlámpájának felkapcsolásával jelezni akarta a távolsági fényszóró indokolatlan használatát, mire a vádlott megelőzte, és azzal a szándékkal, hogy megállásra kényszerítse, illetve számon kérje, hirtelen lefékezett és megállt előtte. A hátul haladó sofőr intenzív fékezése ellenére sem tudta elkerülni a balesetet, és nekiütközött a büntetőfékező férfi autójának. Személyi sérülés nem történt, azonban a
sértett autójában 237 000 forintos kár keletkezett. Az ügyészség az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására, valamint a járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!