Lenyűgöző program

2022.10.03. 20:00

Ajándék a sümegi várkapitánytól: parádés lovasbemutatóval zárták a nyarat

Lenyűgöző programmal zárták az elmúlt hétvégén a nyarat Sümegen, lovagi tornabemutatóval és ismert előadók zenés estjével ajándékozta meg a sümegieket és a kistérségben élőket Papp Imre várkapitány, a nyári szezon lezárása alkalmából.

Kovács Erika

Zsúfolásig megtelt a nyolcszáz férőhelyes téli színház, illetve a lovagi aréna Sümegen, ahol parádés időutazással, lélegzetelállító mutatványokkal, gyönyörű lovakkal idézték fel a történelmet Fotó: Szijártó János  

Zsúfolásig megtelt a nyolcszáz férőhelyes téli színház, illetve a lovagi aréna Sümegen, ahol parádés időutazással, lélegzetelállító mutatványokkal, gyönyörű lovakkal idézték fel a történelmet: álomszép éjfekete friz paripák vontatta hintón vágtatott be a király és családja a küzdőtérre, hogy, amint a 13. században szokás volt, meglátogassa a sümegi vár kapitányát. A királyi család annak rendje-módja szerint a páholyban foglalt helyet, ahonnan megtekintette a helyiek fergeteges lovas bemutatóját, mellyel a várkapitány megajándékozta az előkelő vendégeket. A sümegiek Szabó Gábor várnagy vezetésével egyebek mellett magyar és mongol lovasok fergeteges ügyességi és karusszel bemutatójával, valamint párviadallal nyűgözték le a királyi családot. Az izgalmakban bővelkedő, történelmi előadást hatalmas ováció, vastaps kísérte a sümegi arénában, ahol az előadás végén állva tapsolt a közönség. A nyárzáró kitűnő hangulatáról a sümegi születésű Márió, a harmonikás és a helyi DWG zenekar is gondoskodott a Várcsárda teraszán.   

Papp Imre a kérdésünkre, hogy milyen céllal rendezi meg minden évben tavasszal és ősszel a mostanihoz hasonló programot, melyre meghívja a helyieket és a kistérségben élőket, azt mondta, Sümeg a szőlőföldje, melynek nagyon sokat köszönhet. Alapvetőnek tekinti, hogy az itteni és a környékbeli emberek, akiknek esetleg nem adódik lehetőségük arra, hogy megtekintsék a történelmi lovasbemutatót, legalább évente két alkalommal részesüljenek a kivételes élményben. Másfelől szenvedélye a történelem, a vár, illetve az, hogy minél népszerűbb legyen a település a helyiek és az idelátogatók körében is, illetve az idegenforgalomban. Családjával együtt, mely szintén itt dolgozik, egész életét arra tette fel, hogy a történelem és a magas színvonal harmóniájával, összhangjával a folyamatos fejlődést, az embereket szolgálják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában