Közlekedés

2022.10.05. 07:00

Három baleset történt a múlt héten Pápán és környékén

A szeptember 26. és október 2. közötti héten a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén három közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Polgár Bettina

A felborult gépjármű utasa könnyű sérüléseket szenvedett

Forrás: Rendőrség

Egy káresemény lakott területen kívül, a másik két eset Pápán, illetve Bakonytamásiban következett be. Az egyik baleset alkalmával személyi sérülés is történt, az útpadkára sodródó és felborult gépjármű utasa könnyű sérüléseket szenvedett - tájékoztatott a rendőrség. Az elsődleges adatok szerint a balesetek kialakulásában a nem az útviszonyoknak megfelelő sebesség, illetve az elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása játszott szerepet, továbbá az egyik baleset okozójánál az alkoholszonda pozitív eredményt jelzett, ráadásul a sofőr vezetői engedéllyel sem rendelkezett. 

A Pápai Rendőrkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy az őszi csapadékos idővel a balesetek egy része az esőtől, párától nedvessé váló utakon következik be a sebesség helytelen megválasztása miatt. Az autósok többsége még a nyáron megszokott tempóban és rutinnal halad az utakon, nehezen változtat a szokásain, holott a megváltozott út- és látási viszonyok miatt ősszel már más vezetéstechnika szükséges a balesetmentes közlekedéshez. A nedves utakon való közlekedés legfontosabb szabálya – a megengedett legnagyobb sebességen belül – az útviszonyoknak megfelelő sebesség helyes megválasztása. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!