A fa alatt

2022.10.05. 20:00

Miért áll egy autóroncs Hárskút és Lókút között?

Hárskút és Lókút között, közvetlenül az út mellett már legalább egy hete ott van egy fa alatt egy autóroncs. 

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Páratlan természeti környezetben, innen ugyanis szép kilátás nyílik a környékre. A kék Opel viszont úgy tűnik, egy szörnyű balesetben tört össze, valószínűleg kinyílt a légzsák az ütközéskor, és a benne ülő sofőrt feszítő-vágó berendezéssel szabadították ki. Fotóinkon ennek nyomai láthatók. 

Fotós: Rimányi Zita/Napló

A szerkesztőségünket megkereső olvasónk kérésére igyekszünk utána járni, mi lesz a már használhatatlan jármű sorsa. Elküldtük kérdéseinket a közútkezelőnek.

Fotós: Rimányi Zita/Napló

 Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint, ha kollégáik közterületen tartósan elhagyott járművet látnak és az a forgalombiztonságra veszélyt jelent, kúpozással, táblázással biztosítják a helyszínt, hívják fel a közlekedők figyelmét. Gyorsforgalmi útszakaszokon ezeket a járműveket jogszabályi lehetőségük van szerződés alapján szakvállalkozóval elszállíttatni. Nem gyorsforgalmi útszakaszok esetében, mint amilyen a bakonyi, munkatársaik az erre vonatkozó jogszabály alapján értesítik a rendőrséget, amely felszólíthatja a jármű tulajdonosát vagy gondoskodhat a jármű elszállításáról. További intézkedéseket a rendőrök tehetnek. S meg kell jegyeznünk, hogy a roncs Lókút és Hárskút között nem akadályozza a forgalmat, elképzelhető, hogy gazdája nincs olyan állapotban, hogy foglalkozni tudjon vele.  

Fotós: Rimányi Zita/Napló

Arról már írtunk internetes oldalunkon,  a veol.hu-n a katasztrófavédelem tájékoztatása alapján, hogy szeptember 21-én, szerdán este árokba borult egy személyautó ezen a szakaszon, s az esethez akkor a veszprémi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a járműből egy beszorult ember mentettek ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában