Kézilabda

2022.10.06. 12:01

Kőkemény ellenfeleket kapott a Veszprém és a Füred!

A veszprémiek játszanak többek között a Montpellierrel, a fürediek a dán Skjernt kapták az első kalapból, az FTC egyik riválisa a Flensburg lesz - kisorsolták a férfi kézilabda Európa-liga csoportjait.

Horváth Gábor

Portugáliában lépnek pályára

Fotó: Penovác Károly/Napló

A csütörtöki bécsi eseményen három magyar, ebből két Veszprém megyei csapat is érdekelt volt. Négy darab hatos csoportot alakítottak ki a sorsoláson, amelyen kiemelési sorrend szerint hat kalapból húzták ki a résztvevő csapatok neveit. A Fejér-B.Á.L. Veszprém és a Ferencváros selejtezőn jutott be a csoportkörbe, a magyar bajnoki bronzérmes Balatonfüredi KSE pedig alanyi jogon.

A harmadik kalapba sorolt fürediek a C jelű csoportba kerültek a dán Skjern, a spanyol Granollers, a portugál Sporting, a horvát RK Nexe, valamint az osztrák Alpla HC Hard társaságába.

A veszprémieket és a fővárosiakat a hatodik kalapból húzták ki. A Fejér-B.Á.L. az A csoportba lett besorolva, ellenfelei a Benfica (portugál), a Schaffhausen (svájci), a Tatran Presov (szlovák), a Frisch auf Göppingen (német), és Montpellier (francia) lesznek. A Ferencváros a B csoportban a francia PAUC, a svéd Ystads, az izlandi Valur, a német Flensburg, és a spanyol Benidorm csapatával csap össze.

Az Európa-liga csoportköre október végén kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában