Közeledik az ünnep

2022.11.25. 18:41

Megnyílt az idei Veszprémi Advent

Péntek délután a város szívében, a Kossuth utcán nyílt meg az idei Veszprémi Advent.

Juhász-Léhi István

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A programok a téren felállított igluban már délelőtt elkezdődtek, hiszen iskoláscsoportoknak szerveztek kézműves-foglalkozásokat. A bátrabbak a Cirkollektív csapatának oktatóival zsonglőrködhettek, vagy a geometrikus művészettel ismerkedettek – az újrahasznosítás jegyében. 

Megnyitójában Hegedűs Barbara alpolgármester elmondta, hálás azért, hogy itt lehet, hiszen az elmúlt esztendők számos kihívást állítottak mindannyiunk életébe, mind a pandémia, mind az energiaválság kapcsán. Mindezek megkérdőjelezték azt is, hogy itt ünnepelhessen Veszprém közössége. Azonban a város vezetése fontosnak tartotta, hogy a veszprémieknek az adventi, karácsonyi időszakban is legyen egy olyan találkozási pontjuk, ahol közösen készülhetnek a kereszténység egyik legnagyobb ünnepére, a karácsonyra. 

Köszönetet mondott az Agóra Kulturális Központnak, hiszen ők szervezték meg az eseményt, és kiemelte azt is, hogy a következő hetek programjai, eseményei egy nagy összefogás eredményei. A város összes intézménye és cége összefogott azért, hogy meghitt és szép ünnepet rendezhessenek idén is.

A továbbiakban a Szilágyi Táncegyüttes és Szilágyi Harangegyüttes műsorát láthatták az érdeklődők, majd sorban következett Dávid Roland énekes koncertje, a Tűzzsonglőrök, majd a napot a Gravity Blues Band hangversenye zárta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában