Díjak, elismerések

2022.11.26. 20:00

Kitűnőek Veszprém megye szálláshelyei

A sümegi Hotel Kapitány Wellness az elmúlt évek legjobb szálláshelye a foglalók szavazatai alapján, derült ki az idén tízéves Év Szállása és Turizmus Kiválóságai gálán, ahol Veszprém megye több kitűnő szálláshelyét is díjazták.

Kovács Erika

Történelem, elegancia, kitűnő gasztronómia és wellness. Első lett a hazai szálláshelyek közül a sümegi hotel, a vendégek szavazatai alapján

Fotó: Kovács Erika

Elhangzott, a sümegi hotel már megnyerte a fődíjat 2015-ben. A jubileum alkalmából, idén rendhagyó módon, az elmúlt évek Év Szállása fődíjat nyert szálláshelyei is újra megmérettették magukat a Szallas.hu weboldalán foglalók körében. A Turizmus Szakma Példaképe, ifjabb Papp Imre-emlékdíjjal (sümegi várkapitány, aki fiatalon elhunyt - a szerk.) Ritter Judit, a Hotel Szárcsa Székesfehérvár ügyvezető igazgatójának munkásságát ismerték el. - Az elmúlt évek nem várt kihívások elé állították a világot és a turizmus szakmát egyaránt. A magyar szálláshelyeknek és a turizmusnak hatalmas nehézségekkel kellett szembenéznie és megküzdenie, mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. Hozzátette, a szakma képviselőinek munkája és kitartása a díjakon túl kiemelt figyelmet érdemel, mert tevékenységük a szektor túlélését jelenti. 

Böjte Éva, a sümegi szálloda igazgatója szerint megtisztelő az elismerés, mely egy csapatnak köszönhető
Fotós: Szijártó János

A gálán kiderült, az Év szállása 2022 fődíjat a Colosseum Hotel Mórahalom nyerte el. Az elmúlt évek legjobb szálláshelyei listáján - a sümegi hotel után - a Hotel Ózon & Luxury Villas Mátraháza következett, harmadik helyen végzett a Hotel Európa Fit Hévíz. Az Év Turisztikai Attrakciója a vendégértékelések alapján a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, a zsűri értékelése szerint a Magyar Zene Háza. Magyarország kincsei közül a dobogó első fokán Debrecen végzett, Szeged a második és Zalakaros a harmadik. A gálán több más díjat is kiosztottak, eszerint minőségi díj kategóriában az egy és háromcsillagos hotelek körében, a vendégértékelések alapján második helyen végzett a háromcsillagos Hotel Mayer Alsóörs. Szintén a minőségi díj kategóriában a panziók, apartmanok, vendégházak közül harmadik a Boksay Apartman (Balatonudvari). A szakmai díjazottak között a panziók, apartmanok, vendégházak körében első helyen végzett a Basaltina Panzió (Balatonederics), második lett a Főnix Panzió (Badacsony). Idén közel 15 ezer szálláshely, 500 település és 7300 attrakció mérettette meg magát, valamint 1,6 millió vendégértékelés és hatezer foglaló szavazata segítette a szakmai zsűri döntését. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában