Becsületsértés

2023.01.26. 07:00

El akarta vinni a szemetet, nagy balhé lett Balatonkenesén

Garázdaság, könnyű testi sértés és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 66 éves, szemétszállító autót vezető férfival szemben, aki meg nem engedett módon vett elégtételt az őt munkájában gátló, majd vele szemben becsületsértő módon viselkedő autóson 2021 augusztusában.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pexels

A vádirat szerint az elkövető a délutáni órákban Balatonkenesén gyűjtötte be a szemetet, ám nem fért el az egyik ingatlan előtt álló személygépkocsi mellett, és ezért annak sofőrjére dudált, aki erre egy sértő kézmozdulattal válaszolt. A vádlott ezt követően kiszállt a teherautóból és odament az autójában ülő férfihoz, akivel szóváltásba került. A szóváltás során a sofőr szemközt köpte az elkövetőt, mire az benyúlt a lehúzott ablakon, a férfi arcához kapott, megkarmolta, ruházatát megrángatta, amely ennek következtében elszakadt és a férfi szemüvege is megrongálódott. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!