Rendőrségi hírek

2023.02.01. 17:00

Elfogták a rendőrök a Somló hegyi betörőt

Az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai kezdeményezték a 27 éves, Devecser környéki férfi letartóztatását.

Forrás: rendőrség

Üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás az Ajkai Rendőrkapitányságon egy 27 éves, Devecser környéki lakossal szemben. Az eljárás adatai alapján a férfi 2022 decemberétől  a Somló hegy térségében található kistelepüléseken  ajtó-, illetve ablakbetörés módszerével hatolt be családi házakba, ahonnan különböző elektronikai cikkeket, háztartási eszközöket, sőt még gépjárműre szerelhető alumíniumfelniket is lopott összesen közel 1 millió forint értékben.

Az ajkai nyomozók széles körű adatgyűjtésének eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőt, majd 2023. január 30-án reggel 5 óra 30 perc körül egy, a férfi által feltört somlószőlősi családi házban elfogták. A rendőrök ezután előállították a Devecseri Rendőrőrsre, majd őrizetbe vették, és gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozóhatóság kezdeményezte az illetékes ügyészségen a tettes letartóztatásának indítványozását.

Az elkövetőnél tartott kutatás során a rendőrök megtalálták az ellopott tárgyak egy részét, melyeket lefoglaltak, és visszaadták azokat a tulajdonosaiknak –  írja a police.hu. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!