Új értékek tárultak fel

2023.02.07. 20:00

Átadták a sétányt: Balatonfűzfő tovább szépült

Magyarország kormánya támogatásának és önkormányzati forrásnak köszönhetően átadtak Balatonfűzfőn egy klímabarát, fenntartható, igényes városközponti területet kedden, amely még vonzóbbá teszi a várost a helyiek és a vendégek körében. Az új rész Fűzfőfürdőt a gyárteleppel köti össze.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos/Napló

– Még rendezettebb lett a környezet, és Balatonfűzfő új értékei tárultak fel – hangsúlyozta Kontrát Károly. Az országgyűlési képviselő méltatta a természetet előnyösen érintő fejlesztést, mely még vonzóbbá teszi a balatoni települést, és különleges környezetet mutat be a jövő nemzedékének is. 

Szanyi Szilvia polgármester elmondta, a beruházás 34 millió forintba került, melynek 60 százaléka kormányzati, illetve a Balaton Fejlesztési Tanács támogatásából áll, a többit az önkormányzat biztosította. A polgármester kitért egyebek mellett a mozgást érintő eszközökre, a természeti környezet fennmaradását segítő rovarhotelre, a méhlegelőre, a madárodúkra, amelyeket elhelyeztek. 

Kálmán András, a Balatonfűzfői Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője rámutatott, a beruházás a város elhanyagolt területén valósult meg, ahol majdnem egyhektárnyi területet virágosítottak, és odafigyelnek a terület gondozására is. Elhangzott még, a fejlesztések célja, hogy családi, baráti, közösségi összejövetelek helyszínévé alakuljon a kiváló természeti adottságokkal rendelkező terület, ahol lehetőség nyílik sportolásra, egészségmegőrzésre, a szabadidő tartalmas, aktív eltöltésére is. 

A Gyári és Bajcsy-Zsilinszky utca, valamint a 71-es főút között, továbbá a körforgalom melletti területen tanösvény és öt eszközből álló erdei tornapálya (gerendapálya, egyensúlyozó rönkpálya, fekvőtámaszállvány, nyújtó sporteszköz, kombinált függeszkedő) kapott helyet. A vízáteresztő murvás gyalogos ösvény 2,5 méter széles és 495 méter hosszú, egyik szakasza (366 méter) a zöldterületeken halad majd át, másik szakasza (129 méter) a körforgalom melletti területeket szeli ketté. 

Az ösvénynél 90 kőrisfát ültettek el, és szelektív hulladékgyűjtésre is van lehetőség. Az árnyékolt pihenőbe napenergiával működő okos töltőállomást helyeztek el. Stricz Jánosné és Schindler Miklósné az elsők között sétált végig a területen, illetve sétányon; azt mondták, nagyon tetszik nekik az új környezet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában