Nyusziünnepre hangolt az Óváros piac

2023.03.19. 20:00

Tojássárgája kerámián és más szépségek, finomságok Veszprém központjában

Nyuszik kerámián, mézeskalácson, kosárkán, cukormentes nyalókán és még számos formában – a húsvétra hangolódást segítette szépségekkel, finomságokkal vasárnap délelőtt az Óváros piac Veszprém központjában.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita/Napló

„Családi kupaktanács" – mondta az anyuka a piac széléhez érve, maga köré gyűjtve kis családját, és sorolta is a közös tervet: „először körbemegyünk, minden standot megnézünk, utána választhattok finomságot, és megbeszéljük, ki milyen ajándékot kap". Praktikus megoldás. S mit is találhattak a nézelődés közben ők és a többi vásározó? Kóstolhattak többek közt szarvasgombakrémet, sáfrányszörpöt. Bándról kézműves sört, Hárskútról sajtkészítő érkezett a vásárba. 

A tálcákra rakott házias süteményeknek már a látványa elvarázsolta a nosztalgiázni vágyókat. Egy asszony megjegyezte: gyerekkorában látott utoljára lakodalomban őszibarack és barackmag formájú édességet. Ott sorakoztak a hatlaposok mellett, kupacokba rakva várakoztak. Manapság viszont már a franciás cukrásztermékeknek, a macaronnak is nehéz ellenállni, az szintén csábítóan vonzotta színeivel a desszertek ínyenceit a barkaágak, száraztészták, rusztikus ajándéktárgyak, friss zöldségek, fűszeres szörpök mellett. A kerámiaszépségek közt nyuszis tálcát, tojásfára akasztható, tojássárgája színű tojásformákat is láttunk megmintázva. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!