Élmény is kaland

2023.03.20. 20:00

Veszprémet is érintik idén retró vonatok

A MÁV népszerű retró hétvégéje korábban a Balaton északi partjához kapcsolódott vármegyénkben, idén Veszprémbe is érkeznek matuzsálem kocsik.

Cseh Zoltán

A "Nohab" népszerű mozdonya egy korábbi retró hétvégén

Fotó: Cseh Zoltán

2023-ban számos jeles alkalmat ünnepel a magyar vasút. Az M41-es sorozatú „Csörgő” mozdonyok 50 évesek, a V43-as sorozatú „Szili” mozdonyok 60 évesek, az M61-es sorozatú „Nohab” mozdonyok szintén 60 évesek, az Utasellátó pedig a 75. évfordulóját ünnepli. Az idei évben tervezett rendezvényeken ezen járművek, és az Utasellátó is kiemelt hangsúlyt kap majd.

2023-ban három alkalommal terveznek több vasútvonalra és járatra kiterjedő retró hétvégéket. Ezen kívül, a V43 és az M41-es mozdonyok évfordulójának emlékére több vonalon is különleges szerelvényeket közlekedtetnek - írja közleményében a MÁV.

A balatoni retró hétvége időpontja július 8-9., illetve augusztus 26-27., mely az alábbi vonalakat érinti: (Budapest –) Balatonfüred – Tapolca, Keszthely - Tapolca. A korábbi évekhez képest bővül a program egy veszprémi retró hétvégével szeptember 16-17-én a Budapest – Veszprém – Szombathely, Veszprém – Győr vonalakat érintve.

A pontos mozdony és kocsi beosztás még nem ismert, de a kötött pálya szerelmeseinek igazi csemegét jelentenek majd ezek a napok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!