Május végére várható döntés

2023.03.24. 11:30

Kiválik a Kazinczy tagintézmény az intézményegységből

Hetek óta beszédtéma Tapolcán a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola átszervezése, amely a két tagintézményből és a székhelyintézményből álló egységet úgy érinti, hogy abból kiválik a Kazinczy Ferenc Tagintézmény.

Szijártó János

Nagy eséllyel ismét önálló lesz a Kazinczy tagintézmény, az ezzel kapcsolatos végleges döntés május végére várható

Fotó: Szijártó János/Napló

Az ezzel kapcsolatos tervekkel már a legutóbbi rendkívüli ülésen is foglalkozott a tapolcai képviselő-testület, így lapunk az ügyben illetékes szervhez, a Balatonfüredi Tankerületi Központhoz fordult.

Fenyvesi Zoltán tankerületi igazgató megerősítette azt a hírt, hogy a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola átszervezését tervezik. 

- Az iskola három feladatellátási helyen napjainkban csaknem ezer fős tanulólétszámmal működik. A fenntartó elképzelése szerint az általános iskolai nevelés-oktatás hatékonyabb megszervezését és működését eredményezi, ha az iskolából kiválna a 17 osztállyal, 329 fős tanulólétszámmal rendelkező Kazinczy Ferenc Tagintézmény, és 2023. szeptember 1-től önálló iskolaként működne tovább. Az átszervezés tervezetét a jogszabályi előírásoknak megfelelően megtárgyalta és véleményezte a tapolcai önkormányzat, az iskola alkalmazotti közössége, a diákönkormányzat és a szülői szervezet. A döntést az átszervezésről a fenti vélemények ismeretében a belügyminiszter hozza meg legkésőbb május utolsó munkanapjáig - mondta Fenyvesi Zoltán.

Tapolcai forrásaink szerint a tervezett átszervezés kapcsán ellenvélemény nem fogalmazódott meg egyik említett fórumon sem, ám sokakban felvetődött a kérdés, hogy a Bárdos Lajos Általános Iskola két maradó tagintézménye (Batsányi, Bárdos) együtt marad-e, vagy esetleg a Kazinczyt követve ők is az önállósodhatnak a jövőben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában