Tiltott adatszerzés

2023.03.24. 14:00

Mobiltelefonnal videózta a férfi a szomszéd fülkében öltöző fiatal lányt Veszprémben

Tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy próbafülkében felvétel készítésével leskelődő férfi ellen.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

A férfi a telefont a két fülkét elválasztó lemez alatt áttolva igyekezett felvételt készíteni

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint a 29 éves elkövető 2022. augusztus 25-én délelőtt bement egy veszprémi ruházati üzlet próbafülkéjébe, majd amikor a szomszédos fülkében egy fiatal lány ruhát próbált, bekapcsolta a mobiltelefonjának kameráját, és a telefont a két fülkét elválasztó lemez alatt áttolva igyekezett azzal felvételt készíteni. A sértett azonban öltözködés közben észrevette a mobiltelefont, illetve, hogy azt valaki a kezében tartja, mire gyorsan felöltözött és kifutott a próbafülkéből.
A nyilvános helyen kívüli helyiségben vagy területen – ilyen a próbafülke is – titokban történő megfigyelés, az ott történtek rögzítése tiltott adatszerzésnek minősül és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!