Megtelt az Agora

2023.05.30. 15:00

Tócsifesztivál kreatív programokkal

Kulturális programokkal, finom ételekkel és borokkal várta az érdeklődőket pünkösd mindkét napján a XVIII. Borvarázs somlói bor- és tócsifesztivál az Agorán és környékén.

Tisler Anna

Teli hassal garantált volt a jókedv

Fotó: Gyarmati László

Mindkét napon a Bazalt és Plasztik elnevezésű, az Európa Kulturális Fővárosa program részeként meghirdetett kreatív foglalkozáson alkothattak az érdeklődők. Az Ajkai Képzőművészeti Egyesület szakmai közreműködésével zajló programra Ajka unnai testvérvárosából érkező művészek új ötleteket hoztak, amelyeket a helyiekkel is megismertettek. A délután folyamán különféle anyagokból, többek között üvegből, műanyagból, papírból készíthettek tárgyakat, miközben az anyagok tulajdonságait és az újrahasznosítási módszereket megismerték. 

A projekt jelképét, a lámpát is sokan készítették. A több mint 70 darabot sötétedést követően kivilágították. Az emberekkel teli térnek érdekes színfoltja volt. A színpadon bemutatkoztak az ajkai aerobikosok, vasárnap az Ajka–Padragkút Táncegyüttes, a sztárvendég az Anna and the Barbies volt. Hétfőn az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar adott koncertet, majd operettműsor várta az érdeklődőket. A városháza előtti parkolóban dodzsem, gyermek és felnőtt körhinta biztosított lehetőséget a kikapcsolódásra. Aki megéhezett, helyben frissen készült többféle tócsi és lángos közül választhatott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában