Demonstráció

2023.06.01. 19:18

Megmozdulással csatlakoztak az országos kezdeményezéshez Veszprémben

Mintegy 200-250-en demonstráltak a megyeszékhelyen csütörtökön a pedagógusok jogállását megváltoztató státusztörvény tervezete ellen.

Marton Attila

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A megmozdulást a Veszprém a közoktatásért csoport szervezte, a rendezvénnyel a Levegőt címmel a noÁr és a Taníték mozgalmak által meghirdetett akcióhoz csatlakoztak, amelyet országszerte 16 településen tartottak meg június elsején. 

A demonstrációk a kormány státusztörvény-tervezete ellen tiltakoznak, amelynek elfogadásával a pedagógusok közalkalmazotti jogviszonyát a köznevelési foglalkoztatotti jogviszony váltaná fel. 

Krámer György szervező elmondta, a veszprémi utcafórumot négy témában hívták össze: elsőként a státusztörvényről és a tanárok helyzetéről esett szó, a második blokkban a diákok követelései hangzottak el, a harmadikban a szülők kaptak szót, míg zárásként József Attila Levegőt! című versét szavalták a résztvevők. 

A demonstráción jelenlegi és már nyugdíjba vonult pedagógusok beszéltek a saját pályájukról és a közoktatás helyzetéről, valamint a résztvevők által írt üzeneteket, hozzászólásokat és véleményeket is felolvasták a rendezvényen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában