Szentszéki vizsgálat iskolák panaszai alapján

2023.06.06. 14:00

Dallasba helyezték át a zirci ciszterci apátot

A zirci apátot, Bérczi L. Bernát atyát Dallasba helyezte át a Szentszék, a vizsgálat idejére, amit a ciszterci apátság iskoláinak panaszai nyomán indított.

Rimányi Zita

Arról már korábban írtunk, hogy pápai biztost neveztek ki a Zirci Ciszterci Apátság élére, a fenntartott intézményekben felmerült nehézségek orvoslására és a szerzetesi élet segítésére. A vatikáni vizsgálatról szóló közlemény jelentését akkor egyházi szakértő magyarázta el olvasóinknak.
A Zirci Római Katolikus Plébánia közösségi oldalának friss hirdetései között pedig a következők szerepelnek: "Tájékoztatjuk a kedves testvéreket, hogy a Szentszék az apátság által fenntartott iskolák panaszai kivizsgálására és a Zirci Ciszterci Apátság ideiglenes vezetőjévé kinevezte Mauro-Giuseppe Lepori generális apátot pápai biztos címmel. A vizsgálat idejére Bérczi Bernát atyát a Dallasi Ciszterci Apátságba helyezte. A plébániai munkát a két társplébános atya, Dániel és Péter atyák folytatják további rendelkezésig. Kérjük a testvérek imádságát ebben a rendkívüli helyzetben!" 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában