Katasztrófavédelem

2023.06.09. 16:00

Sokszor szólalt meg a riasztási hang, balesetekhez és az esőzés okozta károkhoz vonultak a tűzoltók Veszprém vármegyében

Tüzekhez nem, de balesetekhez és az esőzés okozta károkhoz sokszor vonultak csütörtökön vármegyénk tűzoltói.

Forrás: Tapolcai önkormányzati tűzoltóság

A heves esőzések okoztak fennakadásokat a vármegyében. Veszprém külterületén, Márkó irányában egy fa a kerékpárútra dőlt, a veszprémi hivatásos egység távolította el. A balatonfüredi Béke utcában egy fa ága lehasadt. A helyi önkormányzati egység avatkozott be. A márkói Galagonya utcában az esőzés miatt egy nagyméretű medence szerkezeti fala megdőlt. Az épület pincéjét, ivó- és szennyvízellátását, valamint a lakóépületet veszélyeztette. A veszprémi hivatásos tűzoltók támaszrendszert építettek, ezzel elhárították az omlásveszélyt. Várpalotán, egy Kossuth utcai ingatlan pincéjéből a felgyűlt vizet távolították el a pétfürdői hivatásos tűzoltók.

Forrás: Tapolcai önkormányzati tűzoltóság

Összedőlt egy lakatlan, romos épület a tapolcai Nagyköz utcában. A helyi önkormányzati és önkéntes tűzoltók átvizsgálták az épületet, senkit nem találtak benne. Az összedőlt ingatlannal egybeépített lakóház is megsérült, a benne élő embert az önkormányzat helyezte el. A tűzoltók a kárhelyet kordonnal zárták el a forgalom és a gyalogosok elől. (Fotók: Tapolca ÖTP)

Lesodródott az útról és az út menti fák közé hajtott egy személygépkocsi Lesencetomaj térségében, a 7319-es úton. A tapolcai önkormányzati és önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt a jármű vezetőjét arra járók kisegítették és elvégezték az áramtalanítást. A tűzoltók a forgalom irányításában vettek részt. (Fotók: Tapolca ÖTP)

Karambolozott két személyautó a 8-as főút 51-es kilométerénél, Veszprémben, a Keleti útgyűrűn. A műszaki mentést végző veszprémi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, és a helyszínelést követően félrevontatták, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt. A másik üzemképes maradt. A balesetben három ember sérült meg, akiket a mentők kórházba szállítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!