Minden édesanyának az a legnagyobb öröm, ha együtt lehet a családdal, a gyerekeivel. Az idén május elsejére esik az anyák napja. A legjobb alkalom, hogy nagy családi összejövetelt szervezzünk, de most kivételesen nem anyu főzi az ebédet.

Köszöntsük az édesanyákat kényeztető nagy családi ebéddel!

Egész évben ő etet bennünket, elénk teszi a friss, meleg ételt, illatos süteményt. Május első vasárnapján a virág mellett köszöntsük őt saját készítésű finom ebéddel. Küldjük el anyut a nagyival sétálni, mi meg készítsük el a többfogásos, de egyszerű ebédet. Csupa olyan ínycsiklandó ételt választottunk, amelyet a konyhában gyakorlatlanok is könnyen el tudnak készíteni. Ráadásul kalóriaszegény fogásokból áll a menü, hiszen vészesen közelít a bikiniszezon, és a hölgyek ilyenkor már nagyon odafigyelnek arra, hogy mit esznek.

[eadvert]

Az előétel egy szuper saláta, gazdag ízű szezámolajban sült zöldségekből, füstölt makrélával koronázva.

Saláta szezámolajban sült zöldségekkel, füstölt makrélával

A főfogás a lehető legegyszerűbb (ám annál finomabb): mandulával sült pulykamell egy különleges mártással.

Mandulás bundában pirított pulykamell fahéjas almamártással

Kétféle köretet is készítünk mellé. Az egyik egy nem szokványos párolt rizs (többféle rizs egy kis zellerrel és a némi vajjal bolondítva). A másik egy kókusztejes zöldségragu, a csípőssége még jólesik május elején.

Színes vajas párolt rizs

Kókusztejes-csilis zöldségragu

A desszert pedig egy csodás, tejmentes kávéfagyi lesz (fagyasztott banán az alapja). Mi tejszínhabbal koronáztuk, de helyette tehetünk a tetejére sűrű kókuszkrémet is.

Habos kávé

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.