Most, hogy még alaposabban meg kell néznünk, hogy mire, mennyit költünk, olyan spórolós, újrahasznosítós tippeket hoztunk, amiket sütéskor kiválóan lehet alkalmazni!

7 tipp, amivel spórolhatsz süteménysütéskor!

  1. A süteményhez és desszertekhez otthon is készíthetsz tortareszeléket: érdemes táblás étcsokoládét venni, és otthon lereszelni
  2. Ne öntsük ki a befőttek levét – salátákba, süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.
  3. Megmaradt a tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, illetve habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
  4. Amikor olcsóbb citromot látunk, vásároljunk akár 1-2 kg-t is! A jól megmosott gyümölcs héját reszeljük le, és cukorral összekeverve tegyük egy műanyag, zárható tetejű edénybe, és fagyasszuk. Süteményekhez kiváló. A levét facsarjuk ki, és jégkockakészítőbe téve fagyasszuk le. Bármikor elővehetjük tea, limonádé ízesétéséhez – de a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó!
  5. Maradék cukros darált diót vagy mákot ne dobjuk ki! Tegyük alufóliába, a fagyasztóban hónapokig eláll, nem fagy, nem avasodik meg, bármikor „feljavíthatunk” vele egy kis maradék tésztát, palacsintát!
  6. Madártejet megszaporíthatjuk kevés vaníliás pudinggal. Kevesebb tojásból, vagy maradék tojásfehérjéből is kiadós lesz!
  7. Alufóliába vagy folpackba csomagolva hónapokig eláll az élesztő a fagyasztóban. Ha szükségünk van rá, 24 órával felhasználás előtt vegyük ki a mélyhűtőből.

5 tipp a tökéletes a rántott húshoz

[eadvert]

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.