A megszokott sonkás, sajtos vagy szalámis szendvicsek helyett néha érdemes a kicsiknek dobozba csomagolni pár színes falatot, örülni fognak a változatosságnak, és a csinos csomagolás meghozza a kedvüket a falatozáshoz.

Útravaló az iskolába

Nálunk az a szokás alakult ki, hogy jó esetben az iskolás gyerekek (kicsik és nagyok egyaránt) otthon reggeliznek, a délelőtti tízórait viszik magukkal, a meleg ebédet pedig az iskolában kapják és fogyasztják. Mivel általában délután négyig ott vannak az iskolában, jó is ez így, hiszen egyébként nem lenne esély rendes étkezésre. A tízórai többnyire valamilyen szendvics vagy sós sütemény, esetleg jut még mellé egy alma. Más országokban egészen más rendszerek vannak. Tőlünk nyugatra a kisebb gyerekek uzsonnásdobozt kapnak otthon, amelynek kifejezetten sokszínű az összetétele. Ízben is, színben is, látványban is változatos falatok és csipegetnivalók vannak benne. Érdemes átvenni ezt a szokást, főleg a rossz evő gyerekek esetében, mert ha egy nagyobb darab szendvicset nem is vennének elő, a sok kis érdekes falatot tartalmazó dobozka tartalmát valószínűleg eleszegetik.

[eadvert]

Mi legyen a dobozban?

– Valami laktató alap. Például többszintes szendvics kis háromszögekre vagy négyzetekre vágva. Sajtkrémmel megkent, sonkával és/vagy sajttal, zöldségekkel megrakott, feltekert tortilla, amit szeletekre vágva teszünk a dobozba. Melegszendvics szintén kis egyforma darabokra vágva. Apró sós sütemények félbevágva, szintén sonkával, szalámival, sajttal töltve.

– Valami nyers vagy főtt zöldség. Hasábokra vágott sárgarépa, uborka, zellerszár. Szezonban főtt kukorica. Paprikacsíkok.

– Valamilyen olajos mag. Pár szem mandula, dió, mogyoró. Ha keverünk hozzá egy kis aszalt gyümölcsöt, akkor az édességet is kipipálhatjuk.

– Egy pici marék csábító ropogtatnivaló. Sós vagy édes keksz, ropi, kukoricapehely.

– Gyümölcs. Ha fér, tegyünk a dobozba felszeletelt almát, körtét, kimagozott szilvát.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.