Mindnyájan imádjuk az olasz tésztákat. Egyszerű fogások, jó minőségű alapanyagokból. Tökéletes kollégiumi főtt étel lehet bármelyik, mert nincsenek bennük egzotikus hozzávalók, és az elkészítésükhöz elegendő egy jó nagy serpenyő és egy tésztafőző fazék.

Az olasz tésztákkal sosem lőhetsz mellé

A bolognai spagetti a fő kedvenc. Nincs gyerek, aki nem szeretné. Sokféleképpen készül nem csak nálunk, de Olaszországban is. Mi most egy erősen egyszerűsített változatot ajánlunk, ne kelljen órákig főzni a mártást. Mindenesetre így is nagyon finom és laktató.

[eadvert]

Bolognai spagetti

A bazsalikomos-babos tészta ( pasta fagioli) kevésbé terjedt el mifelénk, pedig ez is nagyon jó. Vegetáriánus, tehát a hús nélkül étkezők is fogyaszthatják, itt a bab adja a tartalmasságot a tészta és a finom paradicsomos mártás mellé. Érdemes kisméretű üreges tésztát választani mellé, tökéletes például a kiskagyló.

Bazsalikomos-babos tészta (Pasta fagioli)

Norma tésztája is húsmentes, itt az édes ricotta és a krémesre sült padlizsán gazdagítja a tésztát. Bordázott tésztával a legjobb, remek hozzá a nagy orsótészta.

Norma tésztája

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.