Novemberben már sok jó okunk van a sütésre, itt vannak a névnapok, az iskolai ünnepségek, jöhetnek a karácsonyi sütipróbák, mind remek alkalom egy-egy adag különleges édesség elkészítésére. A csokoládérajongók nagy kedvence a Rigó Jancsi, az otthoni elkészítése nem is annyira bonyolult, mint gondolnánk.

A szerelem mindent legyőz – avagy Rigó Jancsi története

Rigó Jancsi nem annyira híres, de nagyon csinos cigányzenész volt. A 19. század végén, amikor Párizsban játszott, belébolondult egy belga herceg felesége, Clara Ward, egy amerikai milliomos lánya. Annyira, hogy elvált a férjétől. És mivel az érzés kölcsönös volt, Rigó Jancsi is elvált az első feleségétől, és házasságot kötött Clarával. Természetesen nagy szenzációnak számított a frigy. A prímás aztán sokszor hazahozta szép feleségét Magyarországra. Egy élelmes cukrász róla nevezte el a csokoládéhabos krémes süteményét. Sajnos a házasság nem volt sikeres, tíz év múlva elváltak, és a cigányzenész sok megpróbáltatás után koldusszegényen halt meg.

Az édesség népszerűsége viszont azóta is töretlen. Két könnyű, vékony, kakaós piskóta között vastag réteg csokoládés tejszínhab, a tetején roppanós csokoládébevonat, maga a csokimennyország.

A klasszikus változat szögletes, méretben pont olyan, mint a klasszikus krémes.

Rigó Jancsi

Természetesen játszhatunk a formákkal és a méretekkel, így született meg a kakaós Rigó csúcs.

Rigó csúcs

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.