A lengyel válogatott 2-0-ra legyőzte a szaúd-arábiai csapatot a katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjában, a csoportkör második fordulójának szombati játéknapján.

Fotó: AFP

A lengyelek ezzel négypontosak, az első körben ugyanis Mexikóval döntetlent játszottak. A közép-amerikai együttes 20 órától a szaúdiaktól kedden vereséget szenvedő argentinokkal csap össze.

Az al-Rajjan Egyetemvárosi Stadionban rendezett meccset majdnem 45 ezren követték a helyszínen.

A gólokat Zielinski (39.) és a lengyel csapatkapitány Lewandowski (82.) szerezte.

Krónika

Az első körben az argentinok felett diadalmaskodó szaúdiak jól kezdtek, a 13. percben Szczesnynek bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy megőrizze kapuját a góltól. A lengyelek sokáig nem találtak rést a szervezetten és bátran játszó ázsiaiak védelmén, de mivel a szaúdiak lendülete is alábbhagyott, a játékrész második fele jobbára mezőnyjátékkal telt. 

Az európai együttes aztán egy kapuskirúgást követően két passzból eljutott a szaúdiak kapujáig,

és Zielinski révén első helyzetét gólra váltva - némileg váratlanul - előnybe került.

A szaúdiak a Bielik szabálytalansága miatt, videózás után megítélt tizenegyessel szinte azonnal egyenlíthettek volna, de Szalem al-Davszari jobbra tartó lapos lövését Szczesny kivédte, majd al-Burajk ismétlését is óriási bravúrral kapu fölé ütötte.

A fordulás után az ázsiai együttes nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, sokszor egészpályás letámadással nehezítette meg a lengyelek labdakihozatalát, de a gólhelyzetei rendre kimaradtak. A túloldalon Milik fejjel a felső, Lewandowski térddel a bal oldali kapufát találta el, és bár a szaúdiaknak is voltak még gólszerzési lehetőségeik, 

az első világbajnoki gólját megszerző Lewandowski

a hajrában egy hatalmas védelmi hibát kihasználva eldöntötte a három pont sorsát.