Kevesebb mint két hónap múlva, július 21-én érkezik a mozikba a Greta Gerwig által rendezett Barbie-film. A Margot Robbie főszereplésével készült alkotáshoz annyi rózsaszín festékre szükség volt, amennyi komoly kihívás elé állította a globális ellátási láncokat – számolt be róla a The Guardian.

La première bande-annonce complète officielle du prochain film Barbie avec Margot Robbie et Ryan GoslingLa première bande-annonce complète officielle du prochain film Barbie avec Margot Robbie et Ryan Gosling. © Warner Bros/JLPPA/Bestimage The official full first trailer for the upcoming live action Barbie film starring Margot Robbie and Ryan Gosling. BARBIE FILM 2023
A világ összes rózsaszínjét einstandolta az új Barbie-film.
Fotó: Northfoto

A lap szemlézte Greta Gerwing, valamint a produkciós vezető, Sarah Greenwood az Architectural Digestnek adott nyilatkozatát, amelyben a film helyszínél szolgáló Barbieland építésének kulisszatitkairól meséltek. Az ikonikus játékbaba álomházának életnagyságú változatától kezdve az épületek, az utak, a lámpaoszlopok és a járművek is a rózsaszín különböző árnyalkataiban jelennek meg a filmvásznon. Ennek a megvalósításához brutális mennyiségű rózsaszín festékre volt szükség.

A hatszoros Oscar-jelölt Greenwood elárulta, hogy a film elkészítése miatt nemzetközi hiány alakult ki a rózsaszín festékből.

A világ kifogyott a rózsaszínből

– nyilatkozta a produkciós vezető.

Lauren Proud, a filmben használt festékeket gyártó Rosco cég globális marketingért felelős alelnöke azonban kicsit árnyalta a képet. Bár megerősítette, hogy a filmhez annyi rózsaszín festéket használtak fel, amennyi csak rendelkezésre állt, de hozzátette, hogy a Barbie forgatása pont arra az időszakra esett, amikor a koronavírus-járvány miatti lezárások következtékben a globális ellátási láncok szinte minden iparágban komoly kihívásokkal szembesültek.

Ráadásul a 2021 elején Texasban tapasztalt rendkívül szélsőséges időjárás is hatással volt a festék előállításához szükséges létfontosságú anyagokra.

Valóban volt hiány rózsaszínből. Mindent megadtunk a forgatáshoz, amit kértek, de emiatt tényleg kiürültek a készleteink

– vallotta be Proud.

Akkorát robbantott az új Barbie-film a neten, hogy még Trumpot is elsöpörte

A játékbabákról készült alkotás új ízelítője szélvészgyorsasággal pörgött végig a közösségi oldalakon, olyannyira, hogy még a volt amerikai elnök letartóztatásánál is jobban érdekelte az embereket.

Greta Gerwig elmondta, hogy az élénk rózsaszín árnyalat fontos volt a film gyerekes jellegének megőrzésében. Barbieland dizájnját a Palm Springs-i Kaufmann-ház, Wayne Thiebaud festményei, a Pee-wee’s Big Adventure és az Egy amerikai Párizsban ihlette.

Azt szerettem volna, hogy a rózsaszín egy élénk árnyalata legyen többségben, és hogy mindenki számára túl sok legyen összességében

– emelte ki Gerwig, hozzátéve, hogy nem akarta kihagyni a filmből azt, ami miatt kislánykorában mindenki megszerette Barbie-t.

A mozikban július 21-én debütáló filmben Margot Robbie játssza a címszerepet, Ryan Gosling pedig a baba udvarlóját, Kent. Az alkotásban olyan ismert színészek játszanak még, mint Will Ferrell, Simu Liu, Dua Lipa, Helen Mirren, Issa Rae, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera és Ncuti Gatwa.