Két beteg két nap alatt

2022.05.15. 13:23

Itt az új horrorvírus? Súlyos betegség terjed Angliában, az orvosok versenyt futnak az idővel

Újabb két majomhimlős esetet diagnosztizáltak. Hajtóvadászat indult a terjesztők után.

Két újabb majomhimlős esetet erősítettek meg Londonban hét nappal azután, hogy a fővárosban egy ugyanilyen kórral fertőzött embert diagnosztizáltak, aki Nigériából érkezett az Egyesült Királyságba - írja a Bors.

Az újonnan fertőzöttek egy háztartásban élnek és nincs közük a Nigériából érkezett emberhez. A pár közül az egyik tagot kórházban kell kezelni, a másikat elkülönítették, de nem igényel kórházi ellátást.

Az egészségügyi tisztviselők azt mondták, hogy vizsgálják, hol és hogyan kaphatták meg a majomhimlőt a legújabb betegek. Megkeresik azokat az embereket, akikkel érintkezhettek és őket is kivizsgálják. Igyekeznek minél hamarabb feltérképezni a terjedés útját, hogy idejében közbe tudjanak avatkozni, nehogy tömegek fertőződjenek meg.

A majomhimlő meglehetősen súlyos betegség: a vírussal fertőzött tíz betegből átlagosan egy életét veszti. A betegség lázzal, fej- és izomfájdalmakkal, hátfájással jár, majd kialakul a jellegzetes himlőszerű kiütés testszerte (erről képeket itt láthat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!