Kiállítás

2022.05.16. 10:00

Műkedvelő alkotók tárlata Zalaszabarban (videó)

Vasárnap nyílt meg a település kultúrházában az I. Zalaszabari Amatőr Képzőművészeti Kiállítás.

Horváth-Balogh Attila

Matyasovszky Margit, Oncz Péter és Molnár Sándor, a háttérben néhány alkotás Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A tárlat – melyből, mint ahogy köszöntőjében Oncz Péter polgármester jelezte, szeretnének hagyományt teremteni – tizenhárom, többségében helyi amatőr alkotó festményét, horgolásait, valamint a helyi kézműves szakkör mézeskalácsait vonultatja fel. Utóbbiak a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával, a Szakkör nevű tudásmegosztó online felület segítségével készültek el, a kiállítás egy 20 alkalomból álló szakköri foglalkozássorozat lezárása. A két hétig nyitva tartó tárlaton a polgármester festményeivel is találkozhat a látogató.

– Gyönyörű alkotásokat láttam itt, köszönöm, hogy részt vettek a Nemzeti Művelődési Intézet programjainak egyikén, amelyet a pandémia negatív hatásai ellensúlyozása érdekében indítottunk, a mézeskalács-készítő szakkörön, amely a legnépszerűbb volt Zala megyében – mondta Matyasovszky Margit, a Nemzeti Művelődési Intézet megyei igazgatója. Végül az alkotókat és az alkotásokat Molnár Sándor nyugalmazott iskolaigazgató méltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában