A célt így is elérték

2022.05.16. 20:38

ZTE FC: több volt a zárómeccsben és a szezonban is

Április elején gyaníthatóan nem ilyen befejezést képzeltek el Zalaegerszegen a ZTE FC vezetői és játékosai, sem pedig a szurkolók. Hat vesztes meccs a végén, ám az összkép ezzel együtt, ha nem is biztató, de a megszerzett nyolcadik helyezéssel éppenséggel az eredeti célkitűzést a csapat maximálisan teljesítette.

Kerkai Attila

Nikola Serafimov (fehérben), a ZTE FC védője és Matheus Leoni a vasárnapi találkozón. Az északmacedón válogatott Serafimovnak is van élő szerződése, de neki hírlik, hogy kérője is akad

Forrás: Kovács Péter/Nemzeti Sport

Merthogy mi más lehetett a ZTE FC együttesének a célja a labdarúgó NB I. 2021–2022. évi szezonjában, mint a gond nélküli bent maradás, azon belül pedig a minél jobb helyezés? Ami a helyezést illeti, nincs miről beszélni. Az egerszegiek tulajdonképpen hozták a tavalyi átlagukat, sőt egy kicsivel többet is, hiszen egy éve úgy lettek kilencedikek, hogy 37 pontot szereztek, most pedig 39 ponttal a nyolcadik helyezés jutott nekik (két éve 7. volt a csapat 43 ponttal). 

A baj nem is ez – mármint a 8. helyezés –, hanem az: a 39 pont már április 8-án összegyűlt, majd az azt követő hat találkozón eggyel sem sikerült megtoldani. Vasárnap, az évzáró mérkőzésen Kisvárdán nem sokon múlt a pontszerzés, hiszen az ezüstérmes várdaiak a 92. percben lőtték a győztes (2-1) találatot. A ZTE tulajdonképpen nem volt „agyonverve”, sőt ebben a hatmeccses szériában – eltekintve az Újpest elleni 4-0-s vereségtől, mert az vereség volt a javából – máskor sem. Csak nem tudott nyerni vagy pontot szerezni. Sokkal többet is ki lehetett volna hozni a szezonból, ez a fájó. 

Ahogy Molnár Balázs, a ZTE FC megbízott vezetőedzője is fogalmazott a vasárnapi zárást követően: a Bp. Honvéd elleni hazai győztes meccs után ő sem érti, mi történt. Szerinte a szezon legjobb játékát is akkor nyújtották. Aztán jött az Újpest elleni meccs… Valami eltört, a védekezés nem működött, jöttek a gólok, és máig csak találgatják, mi volt az oka ennek. Az biztos, hogy a ZTE FC új edzőjének mindenképpen meg kell találni azokat a játékosokat, akik megoldják a hasonló szituációkat. 

Viszont ez a múlt, le kell zárni. A ZTE FC nyolcadik lett, hamarosan bejelentik az új edző személyét, érkeznek játékosok, és új keret kerül kialakításra. A kulcsjátékosokkal már szezon közben megállapodás született a folytatásról, ez például mindenképpen kedvező. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában