Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár

2022.05.19. 07:00

Szakmai konferencia Zalaegerszegen: könyvtárak, minden generációért

A könyvtárak igyekeznek igazodni a változó olvasói, fogyasztói igényekhez, munkatársaik új ötletekkel inspirálódnak, hogy minden generációt megszólíthassanak.

ZH

Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója a Baráth Adrien és Vajda Zsuzsanna Fotó: Szakony Attila szakmai műhelynap kezdetén Fotó: Katona Tibor

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban (DFMVK) kedden az NKA pályázati támogatásával zajlott szakmai konferencián a hatvan résztvevő betekintést nyerhetett többek között a papírszínház módszertanába. 

A rajzok, képek segítségével könyvekről mesélő formát, melyet Dávid Ádám író mutatott be, szülők, pedagógusok is sikerrel használhatják. A szavak nélkül mesélés, azaz a képkönyv (silent book) szintén igazodik a befogadók, főleg a kisdiákok igényeihez, amikor minimális szöveggel, rengeteg képpel dolgozzák fel a történeteket. Erről Tóth Renáta, a DFMVK igazgatóhelyettese beszélt, ő maga sajátos nevelési igényű gyerekekkel alkalmazza sikerrel. 
A zöldkönyvtárról óbudai könyvtáros kollégák adtak tájékoztatást, ahol 600 négyzetméteres kerttel rendelkezik a kerületi bibliotéka. A könyvtári alkotóműhelyek olvasóbarát megoldásairól Deák Klaudia szólt. A napot Bódis Bettina relaxációs órája zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában