Nem jogerős

2022.05.24. 08:23

A Zalaegerszegi Törvényszék bizonyítottság hiánya miatt felmentette a férfit, aki kábítószert akart Magyarországra hozatni

A Zalaegerszegi Törvényszék a 2022. május 23. napján megtartott tárgyalásán nem jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, akit azzal vádoltak meg, hogy Hollandiából akart Magyarországra kábítószert hozatni.

Zalaegerszegi Törvényszék

Forrás: Illusztráció / Pexels

A vádirat szerint a férfi 2019 tavaszán többször is járt Hollandiában, mielőtt 2019 őszén egy helyi férfival nagyobb mennyiségű kábítószer vásárlásáról egyezett meg. A drog szállításával két magyart bízott meg, akikkel – miután ő hazautazott Magyarországra – sms-ben tartotta a kapcsolatot. A két férfi a kábítószer átvételét követően két külön autóval indult el Hollandiából, ám a német hatóságok megállítottak őket és az egyik kocsiban kialakított rejtekhelyen 12 kg amfetamint találtak. A két futár ellen a német ügyészség eljárást indított.

A Zalaegerszegi Törvényszék 2022. május 23. napján a vádlott távollétében hirdetett ítéletet, amelyben a férfit társtettesként elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének kísérlete vádja alól bizonyítottság hiányában felmentette. A bíróság álláspontja szerint nem volt egyértelműen megállapítható, hogy a vádlott adott megbízást a drog beszerzésére, ennek körülménye a tanúvallomások során sem tisztázódott.

Az ítélet ellen az ügyész fellebbezett, a védő tudomásul vette, a vádlott a kézhezvételtől számított 8 napon belül élhet fellebbezési jogával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában