Olvasói fotó

2022.05.25. 17:48

Hatalmas vihar csapott le Nagykanizsára (videó)

Nagykanizsa felett szerdán 17.30 órakor fekete felhők gyűltek, néhány perccel később éjszakai sötétségbe borult a város.

Benedek Bálint

Forrás: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

Félelmetes morajlás hallatszott, majd szakadó eső áztatta a várost. A fekete leves csak ezután jött, úgy ömlött az eső, melyhez időnként borsószem nagyságú jég keveredett, hogy a Zalai Hírlap nagykanizsai szerkesztőségével szemben lévő postát is alig lehetett látni. Az esőt tomboló szél kísérte. A közel egy órás csapadék elvezetését nem bírták a vízelvezető csatornák, a belvárosi Zrínyi utcán egy kisebb folyó hömpölygött, míg az Ady utca 13. szám előtti háztól a vasútállomás irányába az autók rendszámáig ért a víz. Néhány autós megpróbált átjutni az elárasztott útszakaszon, ám néhányan inkább megfordultak és más útvonalat választottak. A járókelőknek sem volt könnyebb dolguk, mert az autók által felkorbácsolt hullámok a járdáig csaptak, volt olyan időszak, amikor bokáig ért a víz ott is.

A viharral kapcsolatban a Zala megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője, Kósi Zsolt elmondta: eddig a megye tíz pontjáról, Nagykanizsáról és Keszthelyről, valamint kisebb településekről hívták a tűzoltókat. Többségében kidőlt fák eltávolításában kellett segíteniük.

Forrás: Benedek Bálint / Zalai Hírlap
Forrás: Benedek Bálint / Zalai Hírlap
Forrás: Benedek Bálint / Zalai Hírlap
Forrás: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

Olvasónk, Kuzma Péter is videót küldött a hirtelen lezúduló csapadékról:

Egy olvasónk a Kazanlak körútról készített fényképeket arról a hatalmas felhőről, ami elérte Nagykanizsát.

Forrás: Olvasó
Forrás: Olvasó

Szintén Nagykanizsáról kaptuk a következő felvételt:

Forrás: Olvasó

Tóth Győző ugyancsak elküldte nekünk a vihar előtt érkező felhőről készült felvételét:

Forrás: Tóth Győző / Olvasó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában