Láss, hogy Ők is láthassanak!

2022.05.26. 10:00

Ingyen szemüveget kaptak a zalaegerszegi gyermekotthon lakói

Szemüveghez jutottak a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ Zalaegerszegi Gyermekotthon lakói.

Arany Gábor

Kovács György, Szabadi Zsolt, Bali Zoltán, Zimborás Béla, Horváth Gyöngyi (a kép jobb szélén) a szemüveget kapott gyerekekkel

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A Magyar Látszerész Szövetség kezdeményezésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Láss, hogy Ők is láthassanak! programban ez év március végéig a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ Zalaegerszegi Gyermekotthonának 36 lakója ingyenes látásvizsgálaton vehetett részt. Ennek eredményei alapján kilenc gyermek kapott szemüveget, amelyeket szerdán délelőtt vehettek át. Mint az esemény kapcsán elhangzott, a szemüvegek költségeit a megyeszékhelyi önkormányzat, valamint az egerszegi tankerületi központ finanszírozta. Az átadáson megjelentek a program résztvevői is: Kovács György optometrista, látszerész mester, Szabadi Zsolt, a Magyar Látszerész Szövetség elnöke, Bali Zoltán alpolgármester, Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság  Zala Megyei Kirendeltség igazgatója és Horváth Gyöngyi, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában