Csobbanás

2022.06.24. 15:00

Tanévzárás élményfürdéssel – Az Aqua Cityben pancsoltak a gyerekek (videó)

Vidám lubickolással, csúszdázással, közös játékkal, finom ebéddel, egyszóval hangulatos kikapcsolódással búcsúztatta az idei tanévet a felsőrajki Suli Harmónia 2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány. A szervezet a hagyományokhoz híven az intézményeibe járó gyerekeket és családtagjaikat látta vendégül a zalaegerszegi AquaCity Vízicsúszda és Élményparkban. S bár nem volt vakító napsütés, az időjárás kiváló volt a szabadtéri programhoz, felvételünkön a gyerekek önfeledt öröme látható.

Mozsár Eszter

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos érdeklődésünkre elmondta, 2007-ben még polgármestersége idején 13 zalai és vasi iskolát kellett volna bezárni, ám akkor úgy döntöttek, hogy alapítványi formában működtetik tovább az intézményeket. Az eltelt időszakban öt iskola maradt fenn, így Felsőrajkon, Zalaszentmihályon, Pölöskén, valamint a Vas megyei Egervölgyön és Káldon működik még iskola az alapítvány fenntartásában, plusz egy vasi óvodát tartanak fenn. Évekkel ezelőtt jött az ötlet, hogy a közös tanévzáró helyszíne a vizes élménypark legyen. A képviselő hozzátette, ilyenkor a hozzátartozókat is elhívják, s idén minden eddiginél többen, mintegy félezren töltötték együtt ezt a pénteki napot. Vigh László szerint tizenöt évvel ezelőtt jó döntés hoztak, hogy megmentették az iskolákat, óvodákat. Azokon a településeken, ahol nem tudják biztosítani az oktatási intézmények fennmaradását, nem nyújtanak a gyerekeknek életre szóló élményt, akkor nem kötődnek oda, nem telepednek le, tette hozzá a politikus.

Fotó: Pezzetta Umberto

Kósa Istvánné alapítványi elnök elmondta, hetedik éve szervezik meg a programot, s szerencséjük volt, mert a pandémia idején is együtt ünnepelhették ily módon a tanév végét és azzal együtt a gyereknapot. Ezen kívül a fiatalok évente kétszer meglátogatják az Ungi-hegyi kétszáz éves pincét, ahol ugyancsak tartalmas programok várják őket. Emellett az alapítvány négy éve szervez táncgálát az általa működtett intézmények részvételével. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában