Több korosztály

2022.06.24. 19:55

A Kanizsa Arénában táboroznak a fiatal kosárlabdázók

Nyár elején minden évben szervez nyári táborokat a Kanizsa Diákkosárlabda Klub, illetve a Kanizsai Vadmacskák SE, az idei program azonban különleges, hiszen a fiatalokat most először látja vendégül a Kanizsa Aréna.

Kühne László

A Kanizsa Arénában élmény a „nyári munka”

Forrás: Kühne László

A hónap végéig tartó programok több korosztály képviselőit is érintik.

– Szórólapoztunk az iskolákban, illetve a Dobd a kosárba sportágfejlesztési program jóvoltából is több táborozó érkezett – fogalmazott Kovács Magdolna, a KDKK utánpótlás-nevelésért felelős szakembere. – Négy korcsoportot érint a program: az úgynevezett előkészületi, a kenguru, a gyermek, valamint a serdülő korosztály tagjai gyűltek össze ezúttal is nálunk. A hónap végéig tart a munka, minden reggel újra találkozunk a gyerekekkel, akik napközis rendszerben töltik velünk az idejüket. Fontosak ezek az edzőink által vezetett együttlétek, hiszen a kicsikkel lényegében ilyenkor tudjuk megismertetni a sportág alapjait, míg a nagyobbaknál a technikai képzettségre, a gömbérzék fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt. Biztosak vagyunk benne, hogy az elvégzett munka a bajnoki szezonban majd kamatozni fog. Az edzőtábornak pedig természetesen vannak könnyedebb órái is, például amikor a Csónakázó-tóhoz kirándulunk a résztvevőkkel.

Az impozáns Kanizsa Aréna igazi élménnyé teszi a nyári gyakorlást, a tanultakat pedig többen már júliusban használhatják, amikor a csapat rangos spanyolországi utánpótlástornán vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában