Hatalmas siker a ZTE FC-nek

2022.06.24. 20:00

Az AC Milan 2009 után játszik ismét Magyarországon, telt házas mérkőzésre számítanak Egerszegen

Szenzációs a hír: az olasz bajnok AC Milan július 23-án a ZTE Arénában vendégeskedik. Stefano Pioli együttese várhatóan a legerősebb összeállításában érkezik Zalaegerszegre, ahol természetesen telt házat várnak a találkozóra. Mely nemcsak itthon, de a környező országok Milan-szimpatizánsai körében is nagy érdeklődést kelt.

Kerkai Attila

Ricardo Moniz vezetésével edz a ZTE

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az AC Milan tizenegy év után lett bajnok újra a Serie A-ban, Magyarországon pedig 2009 tavaszán járt legutóbb, amikor a ligaválogatottal játszott gálamérkőzést. Stefano Pioli együttese július 4-én találkozik, hogy megkezdje a felkészülést az új szezonra. Az olasz együttes honlapja szerint a gárda július 16-án Kölnbe repül, ahol az FC Kölnnel mérkőzik. Ezt követően hazatér, majd július 23-án veszi célba Magyarországot, hogy a ZTE FC-vel csatázzon. Innen az ausztriai Villachba utazik az együttes, ahol négynapos edzőtáborba vonul. Július 31-én újabb meccset vív a Pioli-csapat, amikor a marseille-i Velodromban a helyi Olympique vendége lesz.

Ebbe a felkészülési programba illesztette tehát be a ZTE Arénát az AC Milan, ami mindenképp hízelgő az egerszegiekre nézve. Amint megírtuk: a ZTE-fieszta keretében megrendezendő találkozóra két turnusban zajlik majd a jegyértékesítés. Az első pár napban előnyt élveznek azok a szurkolók, akik bérletet váltanak a 2022–23-as bajnoki évadra, számukra a belépés ingyenes lesz a ZTE FC–AC Milan-találkozóra. Július 5-től kezdik a normál jegyértékesítést azoknak az érdeklődőknek, akik nem rendelkeznek szezonbérlettel.

Végh Gábor, az egerszegi klub tulajdonosa
Forrás: ZTE FC

Nyilvánvaló, hogy egy ilyen találkozó létrejöttéhez pénz kell, hiszen az AC Milannak is „fellépti díja” van. Egy hasonló kaliberű együttes vendégjátéka tízmilliós tételben állapítható meg, de nem ezzel kerestük meg a ZTE FC-t.

Sokkal inkább azokkal a kérdésekkel, melyek a szurkolókat is érdeklik. A válaszok pedig Végh Gábortól, a ZTE FC tulajdonosától érkeztek.

– Miként sikerült felvenni a kapcsolatot és végül megegyezni a Milánnal az egerszegi mérkőzésről? – kérdeztük tőle elsőként.

– A marketingcsapatunk közel fél éve kereste meg őket, azóta tartottak az egyeztetések. Az olasz klub képviselői személyesen is ellátogattak Zalaegerszegre, hogy felmérjék a körülményeket. Külön büszkeség, hogy elégedettek voltak a látottakkal, és mindent megfelelőnek tartottak ahhoz, hogy a mérkőzést beépítsék a felkészülési programjukba.

– A megállapodás része, hogy a teljes milánói keret érkezik majd a ZTE Arénába?

– Igen, hisz a mérkőzés felkészülésük szerves része. A legerősebb csapatukkal érkeznek Zalaegerszegre.

– Honnan érkezik a Milan Magyarországra?

– Egyenesen Olaszországból, Milanellóból.

– Mennyi nézőt várnak, és mi tudható a jegyárakról?

– Telt házas rendezvénnyel számolunk, szurkolóinknak egy igazi sztárcsapattal szeretnénk felejthetetlen estét szerezni. A mérkőzést bérleteseink ingyenesen tekinthetik meg, a jegyárakat pedig úgy állapítottuk meg, hogy mindenki megtalálja a számításait.

– Mekkora sikernek tartja, hogy összejön ez a találkozó?

– Hatalmas siker. Nyolc év folyamatos munkájának az eredménye, hiszen rengeteg feltételnek meg kell felelni, hogy egyáltalán szóba jöhessen egy ilyen csapat vendégjátéka. Ez is annak a visszaigazolása, hogy jó úton járunk. Bízom benne, hogy élmény lesz a szurkolóknak, játékosoknak, vezetőknek, és megalapozhatja az egész szezonunkat.

Szombaton viszont még nem a Milan, hanem az FC Nagykanizsa lesz a ZTE FC ellenfele, amikor a kék-fehérek 10.30-tól az Olajbányász-stadionban játszanak felkészülési mérkőzést az NB III.-as zalai csapattal. A találkozó zárt kapus lesz, erről állapodtak meg a felek. Ricardo Moniz, a ZTE holland vezetőedzője – ha nem is hivatalos találkozón, de – először foglal majd helyet együttese kispadján. A mai vendégek kerete még nem teljes, vannak, akik egyelőre engedéllyel szabadságukat töltik, hiszen válogatottbeli elfoglaltságaik miatt csak később kezdhették meg a nyári pihenőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában