A centenáriumon avatták fel a felújított öltözőépületet

2022.06.26. 18:11

Idén százéves a Zalalövői TK

Idén százéves a Zalalövői TK. A centenáriumot szombaton ünnepelték a kisvárosban, ahol felavatták a sportkör felújított öltözőépületét is.

Kerkai Attila

Az öltözőépületet tíz év alatt, 102 millió forint ráfordításával újították fel Fotó: Szekeres Péter

Száz év nem kevés, de az 1922-ben alapított Zalalövői Testedző Kör ma is él, az ünnepségre érkezőket pedig színes kavalkáddal fogadta. Zalalövő és a sportkör is igyekezett méltón megünnepelni a jeles alkalmat, melyen a múlt, a jelen és a jövő képviselői benépesítették a sportpályát. Az egész napos program során a délelőtt a fiataloké volt, de délután is sok-sok gyerkőc rúgta a bőrt a pályán, ahová közben érkeztek a „nagyok” is. Gyerekek, szülők, nagyszülők, mai játékosok, korábbi lövői futballisták, szimpatizánsok. Igazi közösség – talán nem veszik zokon a kifejezést –, a „lövőiség” képe elevenedett meg. Amikor Herczeg Imrével, az erre az alkalomra bemutatott, „A ZTK Évszázada” kiadvány szerkesztőjével, a város alpolgármesterével beszélgettünk, egy hölgy lépett oda hozzánk, hogy odakint fogytán a könyv, úgyhogy újabb köteg került kibontásra. A több mint kétszáz oldalas kiadványt bárki megirigyelhetné, olyan alapossággal részletezi a ZTK múltját. 

– Több száz munkaóra van benne, de megérte – említette Imre, akivel e sorok írójának régi az ismeretsége, lévén 1997 óta lapunk, a Zalai Hírlap sporttudósítója. Meg is jegyezte viccesen: az utolsó negyedszázad feldolgozása könnyebben ment, szinte „fejből”. – Zömében a futballról szól, de volt itt NB II-es kézilabdacsapat, röplabdaegyüttes, teke, sakk, asztalitenisz és atlétika is a sportágak között. Korábban nem született még ilyen feldolgozás, így archívumokból, valamint nagyjából harminc személy visszaemlékezései alapján íródott a százéves történet. A centenáriumra pedig egy régi álom is megvalósult: az új öltözőkomplexum 102 milliós beruházással valósult meg, öt ütemben, tao-pályázat révén. – Óriási öröm ez – állapította meg Gyarmati Antal, Zalalövő polgármestere. 

– Tíz éve kezdődött, és akkor már nem volt megállás. Rendezvényeket is lehet tartani az új Zalalövői Városi Sportcentrumban, így bízunk benne, hogy ez a közösséget is összefogja majd, amikor itt találkozunk. Ostrom János, a Zalalövői TK elnöke elmondta: közel féléves szervezőmunka van a mostani közös ünnep mögött. Meghívták a ZTK korábbi játékosait, illetve mindenkit, aki kötődik az egyesülethez. A nap során rendeztek ZTK öregfiúk–ZTE öregfiúk mérkőzést, de a ZTK korábbi és jelenlegi csapata is összecsapott egy gálameccsen. Az esti ünnepélyes megemlékezésen hivatalosan is átadták a sportcentrumot. A rendezvényen Vigh László országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, elismeréssel beszélve a helyiek törekvéseiről. A folytatásban harmincan vehették át a ZTK Centenáriumi Emlékérmet. Ugyanekkor adták át a ZTK U19-es labdarúgócsapatának az aranyérmeiket, hiszen a 2021–2022. évi megyei bajnokságban ők szerezték meg a bajnoki címet. A nap pedig esti mulatsággal zárult. Pont úgy, ahogy egy ilyen, százéves jubileumot meg kell ünnepelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában