Kitüntetés

2022.06.29. 11:13

Elismerték Gáspár Lívia, a lenti gondozási központ vezetőjének szakmai munkáját

Elismerő oklevelet vehetett át kimagasló szakmai munkájáért nemrég Gáspár Lívia, a Kolping Gondozási Központ Lenti és Kistérsége intézmény vezetője a szociális munka napja alkalmából a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarától.

Korosa Titanilla

Gyöngyösiné Hoffer Szilvia, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tagozatvezetője, Gáspár Lívia és dr. Balogh Zoltán, a kamara elnöke az átadón

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A kitüntetést még tavaly novemberben ítélték oda a térségi feladatokat ellátó gondozási központ vezetőjének, ám a járványügyi korlátozások miatt akkor az átadó elmaradt, amit most, június 24-én pótoltak Budapesten. 

– A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Zala megyei területi elnöke, Tóthné Födő Gyöngyi terjesztett fel a Szociális Munka Napi Díj elismerésre, amit – úgy gondolom – mindenki megérdemel, aki az elmúlt két esztendőben az egészségügyi vagy a szociális ellátórendszerben dolgozott – mondta Gáspár Lívia a díj kapcsán. – Úgy tekintem ezt az elismerést, mintha a Kolping Gondozási Központ Lenti és Kistérsége intézmény kapta volna. Nagyon büszke vagyok dolgozóinkra, akik 2020 márciusa óta emberfeletti munkát végeztek a Covid-19 járvány idején. Ez az időszak megmutatta, hogy az ápolók egészségügyi és szociális ellátórendszerben végzett munkájukkal mutatnak példát emberségből, tiszteletből, önzetlen szeretetből, és olyan emberi értékekből, amelyekre ott van a legnagyobb szükség, ahol a reménytelenség, a szenvedés, az elkeseredettség uralkodik. Külön örülök annak, hogy ezt a kitüntetést a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarától kaptam úgy, mint a szociális szakmában dolgozó szakember. Az, hogy a munkámat sikeresen tudom végezni köszönhető a rendkívül támogató fenntartónknak, a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezetnek, a minden helyzetben segítő szándékú Lenti városának, önkormányzatának, valamint annak a kollektívának, mely mögöttem áll az év minden napján.

Gáspár Lívia egészségügyi diplomás ápolóként szerzett először képzettséget, majd szociális, valamint rehabilitációs menedzser képzésen is diplomázott. 1989 óta dolgozik a szociális ellátórendszerben, 2005 óta vezeti a Lenti központú, térségi feladatokat ellátó gondozási központot. Szakmai tudását több éve oktatóként is továbbadja, szerepet vállal a szociális ápoló gondozó, szociális szervező és szociális asszisztens képzésben. 

– Egészségügyi végzettségem révén az elmúlt 17 évben otthonainkban jelentősen fejlesztettük az egészségügyi ellátást. A pandémiás időszak rávilágított arra, hogy az e területre való fokozott odafigyelés minden időseket ellátó intézmény számára elengedhetetlen – hangsúlyozta Gáspár Lívia a szakmai munkáról szólva. – Végezzük az otthoni szakápolást 2014-től, aminek lényege, hogy a beteg kezelőorvosa által elrendelt ellátást a szakképzett ápolók, terapeuták a betegek otthonában nyújtják számukra. Intézményünkben 2014 óta 27 dolgozó szerzett ápolói végzettséget, így ezt a feladatot kellő szakmai tudással tudjuk biztosítani. Ezen munkavállalóink megkapják az egészségügyi bérpótlékot, ennek köszönhetően minimális a fluktuáció otthonainkban, stabil ápoló személyzettel dolgozunk, akik minőségi ellátást tudnak nyújtani az idős emberek számára. Továbbá részt veszünk a szociális gondozó és ápoló képzésben, intézményünk gyakorlati képzőhely. 

A Lenti központú gondozási központ intézményeiben 106 dolgozó látja el munkát, összesen 136 bentlakásos ellátottról gondoskodnak, illetve további közel 500 időskorú ellátását segítik többféle formában. Működtetik a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást, illetve a személyes házi segítségnyújtást, több mint 100 fő szociális étkeztetését oldják meg, valamint az idősek nappali ellátását is biztosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában