Foci

2022.06.29. 19:54

Jól játszott, de kikapott a ZTE FC

Szerdán újabb felkészülési mérkőzést játszott a ZTE FC NB I-es labdarúgó csapata. Ricardo Moniz együttese ezúttal Lendván lépett pályára, ahol a bosnyák bajnokság bronzérmesével, a Borac Banja Luka együttesével találkozott.

Kerkai Attila

Tajti Mátyás (8), a ZTE FC játékosa igyekszik megállítani a bosnyákok csapatkapitányát Jovo Lukic-et Fotó: Szekeres Péter

Fotó:

ZTE FC - Borac Banja Luka 1-2 (1-0)

Lendva, zárt kapuk mellett.

ZTE FC. I. félidő: Demjén - Huszti, Kálnoki-Kis, Mocsi, Gergényi - Tajti, Kovács B. - Mim, Németh D., Májer - Szalay Sz. II.félidő: Gyurján - Mim (Huszti), Safranov. Németh E., Bedi - Milovanovikj, Tajti (Kovács B.), Szabó B., Meshack - Fehér B., Klausz. Vezetőedző: Ricardo Moniz.

Gólszerzők: Májer (6.), illetve Tatar (83.), Mrkaic (84.). 

Szerda délelőtt a ZTE FC újabb játékos érkezését jelentette be, ugyanis szerződést között Boros Zsomborral. Az U17-es válogatott játékos a Vasas Kubala Akadémiától érkezik Zalaegerszegre. Ő egyértelműen a jövő emberét jelenti majd a kék-fehérek keretében.

 

A szerdai találkozón továbbra sem volt ott az egerszegiekkel Nikola Serafimov, aki viszont már kedden este, Instagram oldalán elköszönt a zalaiaktól. Hivatalosan ugyan nem jelentették be az észak-macedón védő távozását, azonban bejegyzésében a játékos leírja, hogy mennyire nagy élmény volt a ZTE FC-ben futballoznia és mennyire nagyszerű volt az elmúlt egy év számára. A klubnak és a szurkolóknak is sok sikert kívánt, azt azonban nem írta le, melyik klubhoz távozik. A 23 éves védő kelendő lett teljesítménye alapján korábban arról is szóltak a hírek, hogy idehaza az FTC és az FC Fehérvár is érdeklődik iránta.

A szerda esti, egyébként zárt kapus mérkőzésen a ZTE FC olyan ellenféllel találkozott, amely már "éles", hiszen a bosnyák liga harmadik helyezett csapata, a Banja Luka egy hét múlva már Konferencia-liga selejtezőt vív a feröeri Tórshavnal. A bosnyákok Szlovéniában edzőtáboroznak és készülnek a jövő heti találkozójukra. A ZTE viszont kezdésként élesebb volt, letámadott, abból indult és a 6. percben Mim betörése után a kapus még ki tudta ütni a labdát, de érkezett Májer, aki 6 méterről a kapuba továbbított. Jól hallatszott, hogy Ricardo Moniz gyors, és fent védekező játékot kért, játékosai pedig valóban igyekeztek az első, legfeljebb második passzból már indítani, vagy megjátszani valakit. A rekkenő hőségben játszott találkozón a kérdés az lehetett, meddig bírja a zalai csapat ezt az intenzív futballt, hiszen ők még - úgymond - munkából érkeztek erre a találkozóra. Jól játszott a ZTE, talán meg is lepte ezzel a bosnyákokat. A félidő hajrájában Tajti a kapufát találta el egy távoli próbálkozásnál, a Boracnak egy vagy két lövése volt az első félidőben.

A második félidőre jöttek a cserék, gyakorlatilag sorcsere történt a zalaiaknál, akik között még nem volt ott az előző nap igazolt támadó, a francia Christy Manzinga, aki csütörtökön, vagy pénteken csatlakozik a kerethez. A bosnyákoknál maradt a kezdő a pályán csak később váltottak, de talán visszafogottabb lett az iram, viszont  a  kemény és harcos játék megmaradt. Már-már úgy tűnt, hogy a ZTE legyőzni a bosnyákokat, de a hajrában két kihagyás után két perc alatt megfordította az állást a Banja Luka. 

Kár volt érte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában