Mindenki egy irányba húz

2022.07.01. 10:00

Teskánd KSE: Öt-hat év tudatos csapatépítésének gyümölcse lett a tökéletes idény

Rég volt, vagy talán még soha nem is volt ennyire sikeres idénye a Teskánd KSE labdarúgócsapatának. A Technoroll Teskánd megnyerte a megyei bajnokságot, ugyancsak legjobbnak bizonyult a Zala Megyei Kupában, sikeresen vette az NB III.-ba jutásért kiírt osztályozót, és nem mellesleg, második együttese a III. osztályban győzött, és egy osztállyal ők is feljebb lépnek.

Kerkai Attila

Bajnoki cím, kupasiker, feljutás – volt mit ünnepelni az idény zárásakor Fotó: Pezzetta Umberto

Mondhatni, Zalában mindent vitt a Technoroll Teskánd, hiszen a 2021–2022. évi futballidényben, ahol indult, ott aranyérmet nyert. Joggal lehet büszke csapatára Pergel Attila edző, akitől azt kérdeztük nyitásként: erre készültek?

– Igen – hangzott a határozott válasz. – Két esztendeje megfogalmazódott az egyesületnél, hogy szeretnénk az NB III.-ba kerülni. Az előző bajnoki év pont jó volt arra, hogy felkészüljünk. A bajnokságban a harmadik helyen végeztünk, de akkor már elkezdtük az erősítést. A nemrég zárult bajnokságnak már úgy indultunk neki, hogy meg akarjuk nyerni azt, hogy lehetőségünk legyen osztályozót vívni a harmadik vonalért. Az őszt százszázalékos teljesítménnyel zártuk, illetve egy fájó vereségünk volt. Tökölön, a Magyar Kupában kikaptunk, pedig, ha nyerünk, akkor a Ferencváros következett volna… A télen szerettünk volna még igazolni, de nem jött össze. Ez később látszódott is a csapaton, hiszen az utolsó mérkőzésekre elfogytunk, öt védőnk esett ki. Így is magabiztosan nyertük a bajnokságot, a Zala Megyei Kupában a legnagyobb riválisunkat, a Zalaszentgrótot győztük le. A kupadöntő mindannyiunknak nagy élményt adott. Az NB III.-as osztályozón a Szeged ellen nem sok esélyt adtak csapatunknak, ám idegenben, talán még szerencsés körülmények között nyertünk, idehaza, a visszavágón viszont bizonyítottuk, hogy a miénk a jobb csapat. Jó szezont produkáltunk, meg vagyok elégedve a játékosokkal, de jár a piros pont az elnökségnek is, amely a háttérből végig segítette a munkát.

Pergel Attila tehát így értékelte a maguk mögött hagyott „futballévet”, azonban arccal már az NB III. felé fordultak. Hétfőn kezdik a felkészülést, a keretben annyi változás történt, hogy Nagy Tamás abbahagyja a futballt, Nagy Martin elköszönt, viszont vannak érkezők is: a Tarr Andráshida SC-től Szabó Martin, Szinay Bendegúz és Czirjék Zoltán, Sárvárról pedig Potyi Gábor.

A Pergel Attila által elmondottak alapján most is vannak, akik talán „féltik” a Teskándot, hogy a csapat meg tud-e felelni a harmadik vonal jelentette kihívásnak.

– Nagyon nehéz lesz, ezzel tisztában vagyunk – ismerte el a szakvezető. – Nehéz igazolni, de munkával megpróbáljuk ezt is pótolni. Simonfalvi Gábor és Bailo Dávid kivételével fiatalokból áll a társaság, és a ZTE FC-től is szeretnénk még reményteljes fiatalokat elcsábítani. Az új szabály szerint egy 2004-es születésű játékost végig szerepeltetni kell a bajnoki meccseken, erre is fel kell készülni. Viszont ami az erényünk volt eddig is, az a csapategység. Erre alapozhatunk. Ha volt is megingásunk, egy-egy beszélgetéssel ezeket megoldottuk. Sokat dolgoztak a fiúk, és maximálisan odatették magukat, ebben láttam a sikereink alapját. No és abban, hogy az elnökség hatalmas támogatást adott, a fiúk érezték ezt, és látták a klub fejlődését, ezért is akartak az NB III.-ba menni.

Tóth Bálint elnökségi tag szintén a folyamatos fejlődést emelte ki, amire büszkék lehetnek. Amúgy a Teskánd éppen húsz éve, a 2002–2003-as szezonban szerepelt utoljára az NB III.-ban.

– Visszanézve tudatos csapatépítésről volt szó, amit öthat éve kezdtünk, és ennek érett be a gyümölcse – említette Tóth Bálint. – Az volt az elképzelés, hogy agilis szakvezetővel fiatal csapatot építsünk. Ez sikerült, és az infrastruktúra terén is lépkedünk előre. Az NB III.-as induláshoz megkaptuk a licencet, elkészült a fedett lelátónk, kialakítottuk a vendégszektort, a zárt játékoskijáró is hamarosan kész, szóval minden feltételnek megfelelünk. Biztosan nem mi leszünk a Nyugati csoport legtehetősebb csapata, de szerintem vonzó lesz a csapatunk, főleg fiatal labdarúgóknak, akik az NB III.-ban szeretnének játszani. Egy éve készültünk erre, bent akarunk maradni, és nem liftezni a megyei és az NB III. között. Az elnökség is eltökélt ebben, mindenki egy irányba húz, a csapat sikerei pedig a vezetőket is motiválják. Igen, mindez több gonddal, felelősséggel jár, de sok gyerek van Teskándon, értük is tesszük ezt. A pálya fejlesztése a jövőnek is szól, ami most megújul vagy megépül, az itt is marad. Az élet is kihívásokról szól, nekünk most ez azt jelenti, hogy szintet léptünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában