Bűnügy

2022.07.05. 10:26

Zaklatta volt feleségét a férfi, vádat emeltek ellene Zalában

Nem tudott beletörődni a szakításba, és rendszeresen hívogatta, fenyegette volt feleségét; zaklatás miatt vádat emeltek a férfi ellen.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció: pixabay.com

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint az 1983-ban született brit férfi 2013 nyarától közel kilenc évig élt házasságban. Ez azonban felbomlott, és már a válóper alatt, 2021 május közepén a férfi elköltözött baki otthonukból, míg két kiskorú gyermekük az asszonynál maradt.

A kapcsolat megszakadását a férfi nem tudta elfogadni, és az elköltözését követően rendszeresen telefonon hívta volt feleségét, illetve az üzeneteket küldött számára. Történt ez olyan gyakorisággal, hogy fél év alatt másfél ezer alkalommal kereste hívásokkal vagy üzenetekkel a feleségét. Az asszony időnként reagált ezekre a közös gyermekükkel történő kapcsolattartás miatt, ám ilyenkor a férfi általában nem a gyermekekről beszélt, hanem arra kérte volt párját, menjen vissza hozzá, vagy éppen szidalmazta trágár módon. Tette ezt annak ellenére, hogy a nő többször kifejezetten kérte volt férjét, hogy hagyja békén, csak a gyermekekkel kapcsolatos megbeszélni valók miatt keresse.

A férfi abban az esetben, ha telefonon nem tudta elérni az asszonyt, akkor igyekezett találkozni vele. Többször megjelent volt párja lakóhelyénél,  a gyermekek edzései alkalmával a botfai sportpályán, a játszótéren, vagy épp az asszony szüleinek házánál. Ilyen alkalmakkor becsmérelte volt feleségét és féltékenykedve számon kérte.

A nő kérésére a bíróság 2021. december közepén a férfival szemben távoltartást rendelt el három hónapra, ezért a személyes kapcsolatfelvételi próbálkozások megszűntek, de üzenetekkel továbbra is rendszeresen kereste volt feleségét egészen 2022. március elejéig.

A történtekre tekintettel a Zalaegerszegi Járási Ügyészség volt házastárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!