Lengyelországban játszott legutóbb

2022.07.07. 09:11

Szerb magasember a ZTE KK új igazolása

Tovább erősödött a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata, hiszen a klub bejelentette negyedik légiósa érkezését is a szerb Danilo Ostojic személyében.

Kerkai Attila

Danilo Ostojic korábbi együttese mérkőzésén Fotó: ZH

A klub által kiadott ismertetőben a 26 éves, 204 cm magas, főleg a négyes poszton bevethető Danilo Ostojic 2014-16 között az FMB Beograd csapatánál szerepelt, majd egy-egy szezont a Metalac, és a Vrsac d.o.o. gárdáinál is eltöltött. Ezt követően két évig a Dynamic VIP Pay együttesét erősítette, majd a 2020/2021-es szezonban légiósnak állt. A lengyel HydroTruck Radom csapatánál szerepelt, de három mérkőzés erejéig a görög első osztályú Charilaos TM gárdájában is pályára lépett. A legutóbbi szezonban a lengyel együttesnél 27 mérkőzésen lépett pályára, 30 perc játékidő alatt 12 pontot, 7,3 lepattanót és 2,3 asszisztot átlagolt.Danilo Ostojic tehát a Zalakerámia-ZTE KK csapatának negyedik légiósa. Kortábban D’Mitrik Trice, Liam O’Reilly és Mitchell Smith leigazolását jelentették be. Az korábban is elhangzott, hogy a külföldi játékosok száma attól függ, hogy az együttes magyar magját miként sikerül kialakítani. A csapatépítés egyelőre nem fejeződött még be, mint ismert Keller Iván, Zsíros Péter érkezik új igazolásként a kék-fehérekhez, míg Németh Ákossal hosszabbítottak. Előző nap pedig a ZTE KK öt saját nevelésű fiataljával is megegyeztek, hogy a következő szezonban is a keret tagjai lesznek.
Nos, az szinte borítékolható, hogy érkezik még új játékos Sebastjan Krasovec vezetőedző együtteséhez, a kérdés az, hogy hazai vagy külföldi kosaras lesz-e. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában