Elismerések

2022.08.07. 15:17

Díjakat adtak át a zalaszentgyörgyi falunapon

Ünnepeltek a hét végén a 434 lelket számláló településen.

Arany Gábor

A Szentgyörgy Díjasok Fotó: Önkormányzat

A falunap alkalmából a kultúrházban pénteken este tartott rendezvényen köszönetet mondtak a 29 gyermek neveléséről gondoskodó óvoda két pedagógusának több évtizedes munkájáért. Mint érdeklődésünkre Kovács Dezső polgármester elmondta, az intézmény vezetője, Czafitné Horváth Andrea és kolléganője, Pál Attiláné is nyugállományba vonult. Ebből az alkalomból a közösség köszönetét akarták tolmácsolni nekik, és azt is elárulta, mindketten megkapták a miniszteri Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.
 

Ifjúsági díjazottak köszöntése Fotó: Önkormányzat


Emellett több elismerést is átadtak. A Buday Alapítvány, a Zalaszentgyörgyért Közalapítvány, valamint a helyi Sportegyesület által alapított Zalaszentgyörgyért Ifjúsági díjat a sport kategóriában Fehér Tamara Flóra, míg tanulmányi eredményeiért Németh Krisztina vehette át. Az önkormányzat  Szentgyörgy díját pedig a Tornyos Táncklubot alapító Zsira Erika és Tornyos Ervin vehette át. A házaspár a Tornyos Táncklub alapítója és 13 éve foglalkozik a településen, valamint a térségben fiatalok táncoktatásával. A falunapi hagyományhoz illően köszöntötték a zalaszentgyörgyi újszülötteket, azaz négy babát és szüleieket, valamint azt a három családot, akik az elmúlt évben költöztek a településre.
 

Újszülöttek köszöntése Fotó: Önkormányzat


A szombati rendezvények a szórakozásról szóltak, a zenés, táncos műsorszámok mellett a sportbeli, illetve a sütő-főző képességek mérettek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában