Várják a jelöléseket

2022.08.10. 14:00

Októberben adják át a Zalai Prima díjakat

Idén 16. alkalommal adja át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Zala megyei szervezete a területi Prima díjat. Újdonság, hogy ezúttal a széles közönség ajánlhatja az arra legérdemesebbeket, az elismeréseket gálaműsor keretében október 15-én adják át a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban.

Mozsár Eszter

A sajtótájékoztatón részt vett Balogh Ádám megyei elnök (középen) és Pálfi László, Péntek Károly elnökségi tagok. Fotó: Pezzetta Umberto

Az előzményekről Balogh Ádám, a VOSZ megyei elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: a Prima Primissima díjat Demján Sándor VOSZ-elnök 2003-ban alapította, majd annak mintájára két év múlva a megyékben is sorra adták át a díjat, Zalában először 2006-ban ismerték így el a tudomány, a kultúra, a sport és a művészetek területén kiemelkedő teljesítményt, sikert elért személyeket. Elhangzott, idén nem a gazdasági élet szereplői ajánlják a tíz kategória legkiválóbbjait, hanem széles társadalmi réteget szeretnének megszólítani, így az ajánlásokat a www.zalavosz.hu weboldalon lehet a személy nevével és a jelölés indoklásával szeptember 15-ig leadni. 

A jelöltek személyét – kiegészülve egy kulturális bizottsággal – a megyei elnökség értékeli. Október 15-én a tíz jelölt közül három személy kapja meg a kitüntetést a gálaesten, mellettük egy közönségdíjat és egy különdíjat osztanak ki. Balogh Ádám megerősítette, a rendezvényen ugyancsak elismerik a megye vállalkozóinak teljesítményét. Az ajánlók közül öt darab, a gálaestre szóló páros jegyet sorsolnak ki. A hagyományokhoz híven a rendezvény előtt két héttel elindul a közönségszavazás a Zalai Hírlapban és a lap internetes felületén, a zaol.hu weboldalon. 

Pálfi László elnökségi tag végül emlékeztetett, a kategóriák legjobbjai már önmagában győztesnek számítanak, a kitüntetés széles társadalmi elismertségének köszönhetően megtisztelő a jelöltek és a díjazottak között lenni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában