Kézilabdapályát avattak

2022.08.12. 20:30

Taotámogatással fejlődött a zalaegerszegi Windoor-sportközpont (videó)

Pénteken avatták fel a műanyag borítású kézilabdapályát, mellyel a megyeszékhelyi Windoor Sport- és Szabadidőközpont bővült.

Varga Andor

Közösségi rendezvényeknek is fontos helyszíne a szabadidőközpont – és az lesz az új kézilabdapálya is

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az összejövetelen Balaicz Zoltán polgármester idézte fel a néhai Matáv-pálya történetét, mely aztán a Páterdombi LSC otthona lett, igazi fejlődésnek pedig akkor indult, amikor a helyi üzletember, Péntek Károly megvette. Utóbbi említette: 2018 óta mintegy 160 millió forint taotámogatást használtak már fel a létesítményben – és a mostani 47 milliós beruházás 70 százaléka is ebből a forrásból érkezett.

A szabványos méretű kézilabda-játékteret a páterdombi klub öt évvel ezelőtt létrejött szakosztályának csapatai használják majd elsősorban (a korosztályos együttesek az átadó alatt is tréningeztek a háttérben), de szolgálja majd a tulajdonos egyéb céljait is. Péntek Károly kiemelte: szeretnék, hogy a komplexum például céges családi rendezvények helyszíneként rövidesen önfenntartóvá váljon.

A Zala-parti pályák környékén egyébként jelenleg is fejlesztenek: a futballpályánál világítás készül, illetve egy lelátó, amelyet a foci- és a kézilabdameccsekre kíváncsiak is használhatnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában