Ezúttal a szabadban, a kastély parkjában

2022.08.13. 06:50

Programok sora minden korosztálynak a keszthelyi fesztiválon

Négy napon át rengeteg programmal csábítja a látogatókat a FESTetics Parkfesztivál Keszthelyen, a Helikon Kastélymúzeumban, ahol délelőttől késő estig szinte mindig történik valami.

Péter B. Árpád

Csütörtökön este "megswingesített" Bon-Bon slágerek és világhírű jazz standerdek szólaltak meg Szolnoki Péter és a Budapest Jazz Orchestra előadásában, lenyűgöző háttér előtt

Forrás: Helikon Kastélymúzeum

A pandémia után szerettek volna kijönni a parkba programjaikkal, hiszen előzőleg inkább beltéri eseményeket szerveztek, mondta el lapunknak Tóthné Mezőfi Agáta értékesítési vezető és Pál Nikoletta rendezvényszervező. Most minden a szabadban történik, de persze a kiállítások is látogathatók.  

A kastélyban már tavaly is nyitottak a kültéri programok felé, amelyek akkora sikert arattak, hogy erre az évre komplex nyári kínálatot szerveztek a belső udvarra, amelynek egyik hangsúlyos eleme a parkfesztivál, s mivel az intézmény legfőbb célcsoportja a család, ezt figyelembe véve alakították ki e négy nap struktúráját. 

Már az első este koncertje, Szolnoki Péter és a Budapest Jazz Orchestra fellépése hatalmas sikert hozott 
Forrás: / Helikon Kastélymúzeum

– Ám mivel mások is érkeznek hozzánk – folytatta Tóthné Mezőfi Agáta –, kerek programsorral készültünk annak érdekében, hogy mindenkinek kínáljunk vonzó elfoglaltságot. Így esti színházi előadások, koncertek, szakmai programok várják a látogatókat, emellett lovasbemutatók, népi játékok, bábelőadások szerepelnek a kínálatban, s például arcfestés és lufibohóc is szolgálja a kikapcsolódást. 

Méghozzá egész nap, hiszen 10 órától a 22.30-kor kezdődő fényfestésig mindig történik valami.

Tóthné Mezőfi Agáta és Pál Nikoletta személyes kedvence egyaránt a mindennap 20:30-kor kezdődő előadás, ezek sorát csütörtökön Szolnoki Péter és a Budapest Jazz Orchestra nyitotta, tegnap opera- és operettkoncertet láthattak és hallhattak az érdeklődők, ma este a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Drakulája, vasárnap pedig a zalaegerszegi Kvártélyház Padlás című darabja várja az érdeklődőket. 

A gyermekes családok is mind a négy napon találnak programokat a FESTetics Parkfesztivál kínálatában 
Forrás: Helikon Kastélymúzeum

Két nap tapasztalatai alapján a családi programok a legvonzóbbak a FESTetics Parkfesztiválon, s mivel a vendégek napijegyet válthatnak, bármikor ki- és besétálhatnak, vagyis a déli alvás után is visszatérhetnek például a kisebb gyermekekkel. 

Csütörtökön több mint 2500 látogatót regisztráltak a kastélyban, ami figyelemre méltó adat, különösen úgy, hogy kánikula volt, s ilyenkor a tapasztalatok alapján legtöbben a balatoni strandokat választják, a múzeumok nyáron inkább borús, hűvösebb időben vonzanak több érdeklődőt. Ám ez a tétel most megdőlt.

Vasárnap ugyan véget ér a parkfesztivál, de a jövő hét is mozgalmas lesz a kastélyban. Folytatódnak a tematikus napok, az ünnepi hétvégén pedig belépődíj nélkül látogathatók a kiállítások, s akkor rendezik meg a Régmúlt Idők Lovasfesztiválját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában